Yemek Yerken Açılığın Ne Olduğunu Bilmiyoruz

‘Doğal, Organik ve Sağlıklı Ürünler Fuarı’ Exponatura21, sergilenen ürünleri kadar eş zamanlı olarak gerçekleşen konferanslarıyla da büyük ilgi görüyor.  

‘Temiz Beslenme’ temalı fuarın son gününde ‘Sağlıklı Beslenme ve Bitkilerin Zayıflamadaki Rolü’ konusunda Diyetisyen ve Fitoterapi Uzmanı Başak İnsel Aydın, ziyaretçilere önemli bilgiler verdi.  


Yemek yerken açlığın ne olduğunu ayırt edemediğimizi bu nedenle kilo aldığımızı vurgulayan İnsel, ” Duygusal ve fiziksel olarak iki çeşit açlık vardır. Bunları tanımak büyük önem taşıyor.   


Farkındalıkla ve yavaş yeme alışkanlığı kazandığımızda ise diyet bile yapmamıza gerek kalmayabilir. Bu alışkanlıkların kazandırılması için yemek yerken 5 duyu organımızı kullanarak egzersiz yapmalıyız” ifadelerini kullandı. 


Türkiye’nin en organik buluşması tüm hızıyla devam ediyor. Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Exponatura21, sergilenen ürünlerinin yanı sıra uzman konukların katılımıyla gerçekleştirilen konferansları ile de dikkat çekiyor. 


Fuarın son gününde ‘Sağlıklı Beslenme ve Bitkilerin Zayıflamadaki Rolü’ konusunda ziyaretçilerle bir araya gelen Diyetisyen ve Fitoterapi Uzmanı Başak İnsel Aydın,  günlük hayattan örneklerle önemli bilgiler verdi. 





Bağışıklık Sistemini Olması Gerektiğinden Fazla Güçlendirmek İyi Değil 

Günlük yaşamda organik ve doğal ürün aynı anlamdaymış gibi lanse edilse de farklı olduğunu bilmemiz   gerektiğini belirten İnsel, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için gerekenden fazla takviye almanın da doğru olmadığını söyledi. 


İnsel sözlerine şöyle devam etti: “ Doğru ürün ve vitaminler kullanarak bağışıklığı korumayı hedefleriz. Virüsler düşürür, biz sağlıklı beslenme ve doğru takviyeler ile buna izin vermeyiz. 


Her ürünü bağışıklığı güçlendiriyor diye fazlaca kullanmamalıyız. Uzmana danışmalıyız. Zerdeçal, zencefil, arı ürünleri, çörek otu, kara mürver, güney Afrika sardunyası, ginseng doğal bağışıklık güçlendirici ürünler arasında yer alıyor.   


Su tüketimi de kilo vermede büyük rol oynuyor. Ne kadar su tüketmeliyiz dediğinizde ise kilo başına 30 ml su tüketmeliyiz. Su tüketimi zamanları da kilo vermek için önem taşıyor. 


Yemekten 15 dk önce su içmeliyiz, Sonrasında ise 2 saat su tüketmemeliyiz ki midemiz küçülsün.” 


Kek Pişti Mi Diye Bakmak 80 Kalori 

Gün içinde olmadan farkında olmadan fazla kalori aldığımızın altını çizen İnsel, “ Bir kaşık yemek 40 kalori, bir lokma tatlı 60 kalori, bir kurabiye 150 kalori,  kek pişti mi diye tadına bakmak 80 kalori olarak bize dönüyor. 





Şeker ve alkol karaciğer yağlanması neden oluyor.  Sağlıklıyım diyebilmek için göbek olmaması geliyor, bu iç organlarda yağlanma anlamına geliyor.  


Vücudumuz bir sistem üzerinde çalışıyor, ortalama saat 20 den sonra sistemler dinlenmek istiyor, fakat biz yediklerimiz ile buna izin vermiyoruz. Belli bir saatten sonra fazlaca alınan şeker ve alkol yağ olarak depolanıyor” dedi.” dedi. 




Yemek Yerken Açılığın Ne Olduğunu Bilmiyoruz Yemek Yerken Açılığın Ne Olduğunu Bilmiyoruz Reviewed by gastronotunmutfagi on Ekim 15, 2021 Rating: 5

Hiç yorum yok