Nin-da Tu

Hititlere ait bir tatlı olup aslında bir nevi pudingtir. 4000 yıla yakın bir geçmişe sahip lakin unutulmuş sayılır. Hititlerin topraklarında yaşayan Çorumlular bu tatlıyı ''malak'' tatlısı, Anadolu'nun batı coğrafyasında yaşayanlar ise ''mamalika'' olarak yapmaya devam etmektedir.


 Malzemeler:
1 su bardağı un
1 su bardağı su 
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı pekmez

Yapılışı:
Un ve suyu tencerede karıştırarak pişirmeye başlayın.

Su kaynadıkça tatlımız puding gibi katılaşmaya başlar.

Un ve su iyice katılaşınca kaşık kaşık servis tabağına alın.




Tereyağını bir tavada hafifçe yakın.

Tatlının üzerine tereyağı ve pekmezi ekleyerek servis edin.

İsteğe göre üzerine dövülmüş ceviz içi de koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.
Nin-da Tu Nin-da Tu Reviewed by gastronotunmutfagi on Ekim 14, 2021 Rating: 5

Hiç yorum yok