Su Tüketicisinin Cama İlgisi Artıyor


SUDER verilerine göre; 2017 yılı sonunda Türkiye'de su pazarı hacminin yaklaşık 11,7 milyar litreye, sektördeki toplam ciro ise 5,7 milyar TL’ye ulaştı. Bunun dışında; damacana ve pet su tüketimi birlikte ele alındığında yine 2011'de kişi başı toplam su tüketimi 133 litre iken, 2017’de kişi başına su tüketiminin 149 litreye yükseldi. Dolayısıyla bilinçli ve sağlıklı yaşam düzeyi arttıkça ambalajlı su tüketimi de yıldan yıla arttığını gözlemleniyor. 

Kuruluşu 1582 yılına dayanan ve kurulduğu günden bugüne tüketicilerle suyun en doğal halini buluşturan Vakıf Taşdelen Su, doğal ve sağlıklı su kategorisinde ilk sıralarda yer alan Taşdelen Premium’u tüketiciyle buluşturdu. Vakıf Taşdelen Su Genel Müdürü Burhan Alev’in katılımı, Türkiye’nin ilk su sömeliyeri Alican Akdemir’in su tadımı ve ünlü diyetisyen Taylan Kümeli’nin suyun insan sağlığı üzerindekileri etkilerine ilişkin sohbetlerinin yer aldığı basın toplantısında tanıtımı gerçekleştirilen ‘Taşdelen Premium’, şık ve sağlıklı cam şişesiyle tüketicilerle buluşuyor. 

Suyu, cam damacana ile daha sağlıklı bir şekilde tüketiciyle buluşturan ilk markalardan biri olan Vakıf Taşdelen Su’yun, cam borulu pompasıyla da güçlendirdiği bu girişimin hızlı tüketim segmentinde cam şişeleme ile pekiştirdiğini ifade eden Vakıf Taşdelen Su Genel Müdürü Burhan Alev konuşmasında; “Türkiye'deki ambalajlı su sektörüne baktığımız zaman SUDER verilerine göre; 2017 yılı sonunda Türkiye'de su pazarı hacminin yaklaşık 11,7 milyar litreye, sektördeki toplam ciro ise 5,7 milyar TL’ye ulaşmıştır. Bunun dışında; damacana ve pet su tüketimi birlikte ele alındığında yine 2011'de kişi başı toplam su tüketimi 133 litre iken, 2017’de kişi başına su tüketiminin 149 litreye yükseldiğini görüyoruz. 

Dolayısıyla bilinçli ve sağlıklı yaşam düzeyi arttıkça ambalajlı su tüketimi de yıldan yıla arttığını gözlemlemekteyiz. Bizler de Vakıf Taşdelen Su markamız ile 2017 yılında iyi bir satış performansı gösterdik. Özellikle en lokomotif ürünümüz olan cam damacanada bir önceki yıla göre satış adetlerimizde %25’lık bir büyüme olmuştur ki; bu da pazarın daha ne kadar gelişme evresinde olduğunu ve işimizi de ne kadar düzgün yaptığımızın en somut göstergesidir. “ dedi. Türkiye’nin ilk su sömeliyeri olan ve aldığı eğitimlerle ideal suyun tüm özelliklerini analiz eden Alican Akdemir “Suyun mineral yapısı, içindeki çözünmüş katı miktarı tadını etkileyen en önemli unsurdur. Geri dönüşüm, iklim değişikliği ve çevresel farkındalıkların gelişimi ve en önemlisi sağlığımız için cam şişe su kullanımına özen göstermemiz gerekli. Vakıf Taşdelen Su, mineral yapısı ve yumuşaklığı sayesinde gastronomi sektöründe, yiyecek - içecek eşleşmelerinde ve özelikle Türk kahvesi yapımında oldukça iyi sonuçlar vermektedir.” diyerek suyun içeriğinin damak tadına etkilerini ifade etti. 

Suyun insan sağlığı üzerindeki etkilerine değinen ünlü diyetisyen ve sağlıklı yaşam uzmanı Taylan Kümeli ise yaşamsal faaliyetlerin sürdürülebilmesi için vücuttan kaybedilen suyun gün içinde mutlaka alınması gerektiğini vurguladı. “Su içmek için "susuzluk hissini" beklemek büyük bir yanılgıdır. Çünkü insan beyni, vücuttan su eksikliği yaşandığını, yeterli ölçüde algılayamaz. Bu nedenle ortalama her saat için bir bardak su içilmesi önemlidir.” diyen Kümeli, suyun yaşamsal öneminin altını çizdi. 

Sağlıklı ve hijyenik olduğu kadar suyun lezzetini de koruyacak olan ‘Taşdelen Premium’, özel tasarım şişelerde 330 ml ve 750 ml seçeneklerinde; seçkin restoranlarda ve marketlerde tüketicilerin beğenisine sunuluyor. 1582 yıllında kurulan ve Taşdelen Ormanları içerisinde yer alan 800 bin metrelik kaynak arazisinde 220 metre derinlikten diğer çoğu su firmasından farklı olarak doğal yollarla kendiliğinden yeryüzüne çıkan kaynak suyu Vakıf Taşdelen Su, ‘Üstün Lezzet Ödülü’ne layık görülen kalitesiyle yeni ürünlerini tüketiciyle buluşturmaya devam ediyor. 

Vakıf Taşdelen Su Hakkında: 
Vakıf Taşdelen Doğal Kaynak Suyu, kendisine adını veren Taşdelen Ormanları içerisindeki 800 bin metrelik kaynak arazisinde bulunmakta olup, 220 metre derinlikten ‘kendiliğinden yeryüzüne çıkan’ bir doğal kaynak suyudur. İlk olarak Sultan II. Selim Han'ın eşi Afife Nurbanu Sultan tarafından 1582 yılında vakfedilen, Sultan II. Abdülhamid Han’ın da bizzat kullandığı ve tavsiye ettiği su Vakıf Taşdelen’dir. Vakıf Taşdelen Su’yun “Reisi Cumhur Kemal Atatürk” imzalı kararnameler ile ilk fabrika alt yapısı ve modernizasyonu sağlanmıştır. 

Atatürk’ün özellikle rahatsızlığı sırasında, reçetesinde normal suyun yanı sıra Taşdelen Memba Suyu yazdığı ve ilaç niyetine kullandığı “Son Nöbet Defteri” kitabında geçmektedir. Vakıf Taşdelen Su, cam damacana, cam şişe, BPA içermeyen pompa, özel cam boru ve sağlıklı kapak gibi çalışmalarla suyun sağlıklı şekilde tüketiciye ulaşması için çalışmalarına devam etmektedir.
Su Tüketicisinin Cama İlgisi Artıyor Su Tüketicisinin Cama İlgisi Artıyor Reviewed by gastronotunmutfagi on Temmuz 04, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok