Tüm Dünyada Geçerli Bir Kariyer için Profesyonel Mutfak Eğitimleri Haziran’da Başlıyor
Türkiye’nin Dünya Şefler Birliği (WACS) Uluslararası Mesleki Yeterlilik Sertifikası uygulamasını yapan tek okulu Chef’s Table Mutfak Akademisi’nin yeni dönem profesyonel eğitimleri Haziran ayında başlıyor.
Ülkemizi Avustralya’dan Amerika’ya 20’yi aşkın ülkede başarı ile temsil etmiş Şef Serkan Bozkurt tarafından kurulan akademi,U düzen uygulamalı mutfak sistemindeteori ve pratiği eş zamanlı öğreten bireğitim modeli uyguluyor.
Akademi öğrencilerine M.E.B. sertifikası verirken, WACS Uluslararası Mesleki Yeterlilik Sertifikası – “WACS Professional Cook- Commis Chef Certificate” kazanma şansını vermesi ile farklılaşıyor.
Chef’s Table Mutfak Akademisi öğrencileri, WACS sertifikası sayesinde aşçılıkta/pastacılıkta global standartlarda en geçerli kariyere sahip olabilecek.
Sertifika sahibi olmak tüm dünyadaki uluslararası oteller ve işletmelerde çalışma imkanını elde etmek ve ‘Master Chef’lik kariyerine devam edebilmek anlamına geliyor. Akademinin ülkemiz adına böyle büyük bir başarıya imza atması Türk aşçılığı için büyük önem arzediyor.
Profesyonel Aşçılık Eğitimi
Akademigeleceğin şeflerini, teknikler üzerinden dünya mutfağını öğreterek, yaptığını ifade edebilecek ve bilinçli olacak şekilde yetiştiriyor. Aşçılığı mesleğe dönüştürmek ve inovatif yaklaşımlar ile kendini geliştirip, uluslararası standartta mesleğe ve sertifikaya sahip olmak isteyenler için yeni dönem eğitim Haziran’da başlıyor.
Son teknoloji ile donatılmış mutfaklarında U düzen mutfak yapısında bireysel çalışılan istasyonlarda butik eğitim veren akademi, eğitmen şeflerin öğrenciler ile bire bir ilgilenmesine olanak sağlıyor. Öğrenciler,eğitmenleri ve anlatılanları kolaylıkla görüp uygulayabiliyor.
Teknikten tarife giden bir eğitim şekli benimsenen akademide, her konu detayları ile kullanılacak ürünlerin nereden geldiği bilgisine kadar inilerek işleniyor.
Örneğin etin ilk önce genel özellikleri ve hayvanın hangi bölümünden geldiği öğreniliyor, hangi özelliklere sahip ve hangi teknikler ile örtüşebilecek yapılar olduğu öğretiliyor. Bunun başlangıcı olarak da,öğrenciler ileöncelikle büyük kasaphanelere girilip,hayvanın bölümlerinin yerinde incelenmesi ileişe başlanıyor, eğitim mutfaklarına ve teori devamlılığı ile pratiğe taşınıyor.
4 aylık eğitimin sonunda öğrenciler, dünyanın önde gelen otellerinin mutfaklarında akademi tarafından 4 aylık staja yerleştiriliyor. *Bir dönemde maksimum 15 kişi alan ve birebir, butik eğitim veren akademinin hafta içi eğitimleri 12Haziran, hafta sonu eğitimleri ise 17Haziran’da başlıyor.
Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik Eğitimi
Ezberci bir eğitim yerine, işe temeli anlatarak başlayan Chef’s Table Mutfak Akademisi, konu kakao ise kakao ağacından çekirdeğin hikayesi ile işe başlayıp, çikolatanın vücut ısısından nasıl etkilendiğine varan deneysel yönlerini irdeleyerek her konuyu işliyor.
En son teknoloji ile donatılmış mutfakları ve butik eğitim vermesi ile akademi, eğitmen şeflerin öğrenciler ile bire bir ilgilenmesine olanak sağlıyor. Öğrenciler eğitmenleri ve anlatılanları kolaylıkla görüp, takip edebiliyor. Dünyadaki son trend ve teknolojileri uygulamalı olarak işleyerek öğrenen öğrenciler derin donanımlı olarak mezun oluyorlar.
4 aylık eğitimin sonunda öğrenciler, dünyanın önde gelen otellerinin mutfaklarında akademi tarafından 4 aylık staja yerleştiriliyor. * Bir dönemde maksimum 12 kişi alan ve birebir, butik eğitim veren akademinin Hafta içi eğitimleri 12 Haziran, hafta sonu eğitimleri ise 17Haziran’da başlıyor.
Chef’s Table Mutfak Akademisi Hakkında:
Türkiye’nin WACS (Dünya Şefler Birliği) Sertifikası veren tek okulu Chef’s Table Mutfak Akademisi ülkemizi 20’nin üzerinde ülkede başarı ile temsil eden ve uluslararası birçok organizasyona imza atan Şef Serkan Bozkurt’un mutfak sektöründe olması gereken uluslararası standartları tecrübesiyle birleştirmesi ve sektörü geliştirmek istemesi üzerine kurulmuştur.
Akademi, kendini global standartlara taşımak isteyenleri hedeflerine ulaştırmayı ve gelişen dünya yapısına katkıda bulunacak profiller yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Tüm Dünyada Geçerli Bir Kariyer için Profesyonel Mutfak Eğitimleri Haziran’da Başlıyor
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Mayıs 09, 2017
Rating:
Hiç yorum yok