Karamalize Şeftalili İrmik Tatlısı
Malzemeler:
İrmik tatlısı için;
3 su bardağı süt
5 yemek kaşığı toz şeker
6 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı labne
1 adet vanilya çubuğu
Karamelize Şeftali İçin;
3 adet orta boy şeftali
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığının ucuyla tarçın
Pratik Bisküvi topları için;
Yarım paket bisküvi
2 yemek kaşığı kakao
3-4 yemek kaşığı labne
Süslemek için;
Antep Fıstığı
File Badem
Yapılışı:
Süt, şeker, irmiği orta boy bir tencereye alın. Vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesin ve tencereye ilave edin.
Orta ateşte karıştırarak yoğun bir kıvam alıncaya kadar pişirin.
Orta ateşte karıştırarak yoğun bir kıvam alıncaya kadar pişirin.
Kıvam alan irmik tatlısını ocaktan alın, içine labneyi ekleyerek iyice karıştırın ve kuplara paylaştırın.
Şeftalileri soyun, çekirdeklerini çıkartın ve küp küp doğrayın.
Tavaya tereyağı ve şekeri alın. Şekerin rengi değişmeye başlayınca şeftaliler ve tarçını ekleyin.
Şeftaliler suyunu salıp çektikten sonra ocaktan alın ve soğuyan irmik tatlısının üzerine paylaştırın ve buzdolabına alın.
Karamelize şeftaliler soğurken bisküvileri robottan geçirin.
Kakao ve labneyi ilave ederek yoğurun.
Toz fıstığa bulayın ve tatlıların yanında servis yapın.
Afiyet olsun.
Karamalize Şeftalili İrmik Tatlısı
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Eylül 03, 2023
Rating:
Hiç yorum yok