Karamalize Şeftalili İrmik Tatlısı

Malzemeler: 

İrmik tatlısı için; 
3 su bardağı süt 
5 yemek kaşığı toz şeker 
6 yemek kaşığı irmik 
2 yemek kaşığı labne 
1 adet vanilya çubuğu 

Karamelize Şeftali İçin;
3 adet orta boy şeftali 
1 yemek kaşığı tereyağı 
4 yemek kaşığı toz şeker 
1 çay kaşığının ucuyla tarçın 



Pratik Bisküvi topları için;
Yarım paket bisküvi 
2 yemek kaşığı kakao 
3-4 yemek kaşığı labne 

Süslemek için;
Antep Fıstığı 
File Badem 

Yapılışı: 

Süt, şeker, irmiği orta boy bir tencereye alın. Vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesin ve tencereye ilave edin. 

Orta ateşte karıştırarak yoğun bir kıvam alıncaya kadar pişirin. 

Kıvam alan irmik tatlısını ocaktan alın, içine labneyi ekleyerek iyice karıştırın ve kuplara paylaştırın. 



Şeftalileri soyun, çekirdeklerini çıkartın ve küp küp doğrayın. 

Tavaya tereyağı ve şekeri alın. Şekerin rengi değişmeye başlayınca şeftaliler ve tarçını ekleyin. 

Şeftaliler suyunu salıp çektikten sonra ocaktan alın ve soğuyan irmik tatlısının üzerine paylaştırın ve buzdolabına alın. 

Karamelize şeftaliler soğurken bisküvileri robottan geçirin. 

Kakao ve labneyi ilave ederek yoğurun. 

Toz fıstığa bulayın ve tatlıların yanında servis yapın.

Afiyet olsun.


Karamalize Şeftalili İrmik Tatlısı Karamalize Şeftalili İrmik Tatlısı Reviewed by gastronotunmutfagi on Eylül 03, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok