Bulgur Dolması


Malzemeler:
Soğan 2 orta boy
Biber 2 büyük boy
Domates 2 orta boy
Tereyağı 10 yemek kaşığı
Duru Başbaşı bulgur 1.5 su bardağı
Salça 2 yemek kaşığı
Tuz 1 tatlı kaşığı
Nane 1 yemek kaşığı
Kekik 2 tatlı kaşığı
Kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı
Beyaz peynir (Rendelenmiş ) 1+yarım su bardağı
Su 3.5 su bardağı
Yumurta 1 adet
Yoğurt 2/3 su bardağı


Yapılışı:
Soğan, biber ve domatesleri doğrayın. Soğanı yağla kavurun, önce biber sonra domatesi ekleyip biraz daha kavurun. Bulgur ve salçayı ilave edip iyice karıştırın. 


Tuz ve baharatların yarısını ekleyerek 5 dakika daha çevirin. Ezilmiş veya rendelenmiş peyniri ilave edip karıştırın. 

Peynir eriyince sıcak su ilavesiyle borcam tepsiye döküp 180 °C ısıtılmış fırına sürün. 

Hafif suyunu çekince üzerine çırpılmış yumurta yoğurt karışımını gezdirin, kalan kırmızıbiber, nane ve kekiği serperek tekrar fırına sürün. 

Üzeri kızarınca fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Bulgur Dolması Bulgur Dolması Reviewed by gastronotunmutfagi on Şubat 23, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok