Bulgur Dolması
Malzemeler:
Soğan 2 orta boy
Biber 2 büyük boy
Domates 2 orta boy
Tereyağı 10 yemek kaşığı
Duru Başbaşı bulgur 1.5 su bardağı
Salça 2 yemek kaşığı
Tuz 1 tatlı kaşığı
Nane 1 yemek kaşığı
Kekik 2 tatlı kaşığı
Kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı
Beyaz peynir (Rendelenmiş ) 1+yarım su bardağı
Su 3.5 su bardağı
Yumurta 1 adet
Yoğurt 2/3 su bardağı
Yapılışı:
Soğan,
biber ve domatesleri doğrayın. Soğanı yağla kavurun, önce biber sonra
domatesi ekleyip biraz daha kavurun. Bulgur ve salçayı ilave edip iyice
karıştırın.
Tuz ve baharatların yarısını ekleyerek 5 dakika daha
çevirin. Ezilmiş veya rendelenmiş peyniri ilave edip karıştırın.
Peynir
eriyince sıcak su ilavesiyle borcam tepsiye döküp 180 °C ısıtılmış
fırına sürün.
Hafif suyunu çekince üzerine çırpılmış yumurta yoğurt
karışımını gezdirin, kalan kırmızıbiber, nane ve kekiği serperek tekrar
fırına sürün.
Üzeri kızarınca fırından çıkarıp sıcak olarak servis
yapın.
Afiyet olsun.
Bulgur Dolması
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Şubat 23, 2024
Rating:
Hiç yorum yok