Zencefilli Bezelye Çorbası



Malzemeler:
200 gr soğan, ikiye bölünmüş
1-2 diş sarımsak
20-30 gr taze zencefil, soyulmuş, dilimlenmiş (2 mm) (isteğe bağlı)
50 gr zeytinyağı
100 gr sap kereviz, parçalara bölünmüş (2-3 cm)
350 gr dondurulmuş bezelye veya taze bezelye
750 gr su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tutam karabiber
50-100 gr krema




Yapılışı:
Soğan, sarımsak, zencefil ve 50 g zeytinyağını karıştırma kabına koyun. 6 sn/hız 5’te doğrayın, karıştırma kabının kenarlarını spatula ile sıyırıp 7 dk/120°C/hız 1’de soteleyin.

Kereviz sapı, bezelye, su, tuz ve karabiberi karıştırma kabına ekleyip 25 dk/Varoma/hız 1’de pişirin.

Kremayı karıştırma kabına ekleyip 3 dk/hız 10'da karıştırın. Sıcak servis edin.

Öneriler:
Varoma'da sebzeleri buharda pişirmek isterseniz: 2. adımda kereviz sapı, bezelye, su ve tuzu karıştırma kabına ekledikten sonra Varoma tabağını yerine yerleştirip içerisine sebze koyun. 

Ve tarifte belirtilen şekilde 25 dk/Varoma/hız 1'de pişirin. Bu 25 dakikalık pişme süresinde Varoma'da kuşkonmaz, mısır, küçük çiçeklerine ayrılmış brokoli veya karnabahar pişirebilirsiniz.

Thermomix’i incelemek, yarattığı mucizeye yakından tanık olmak ve daha fazla bilgiye ulaşmak için www.thermomix.com.tr internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.



Zencefilli Bezelye Çorbası Zencefilli Bezelye Çorbası Reviewed by gastronotunmutfagi on Nisan 25, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok