Köfteli Patlıcan Sarma

Malzemeler: 

3 adet orta boy patlican 
300 gr kıyma (orta yağlı) 
2 yemek kaşığı galeta unu 
1 adet orta boy soğan 
2 diş sarımsak 
1 tutam maydanoz 
Kaya tuzu 
Karabiber 



Sosu için: 
3 adet orta boy domates 
1 diş sarımsak 
2 yemek kaşığı zeytinyağı 
Kaya tuzu 
Karabiber 

Yapılışı: 

Soğan ve sarımsakları rendeleyin. Maydanozları ince ince kıyın. 

Derin bir yoğurma kabına kıymayı alın, üzerine tuz, karabiber, galeta unu ve diğer malzemeleri ilave ederek yoğurun. 



Köfteyi 8 porsiyona ayırın. Önce top haline getirip hafifçe elinizde yuvarlamaya devam ederek silindir şekli verin ve dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. 

Patlıcanları yıkayın ve yarım santimden biraz daha kalın dilimleyin. Izgaranızı ya da döküm tavanızı ısıtın. 

Dilimlediğiniz patlıcanların üzerine biraz yağ gezdirin ve tuz biber serperek ızgarada üzerinde iz bırakıncaya kadar pişirin. 

Patlıcanlar soğurken köfteleri yağsız bir tavada kızartın. (Köftelerin üzerinin kahverengiye dönmesi yeterli.) 

1 patlıcan dilimi alın, ince ise yanına bir tane daha koyun ve köfteyi üzerine koyarak sarın. 



Sardığınız patlıcan rulosunu fırın tepsine alın, tüm köftelere aynı işlemi yapın. 

Blenderden geçirdiğiniz domatesleri yağ ile birlikte sos tenceresine alın. Tuz, biber ve sarımsak ekleyerek Domatesler hafifçe suyunu çekinceye kadar pişirin. 

Sosu patlıcan rulolarının üzerine dökün, 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun.


Köfteli Patlıcan Sarma Köfteli Patlıcan Sarma Reviewed by gastronotunmutfagi on Mayıs 07, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok