Köfteli Patlıcan Sarma
Malzemeler:
1 kg patlıcan
300 gr kıyma
1 adet büyük soğan
1 demet maydanoz
2-3 yemek kaşığı galeta unu
Kaya tuzu
Karabiber
Kimyon
Domates sosu için;
3 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1-2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kaya tuzu
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyup yarım cm kalınlığında uzunlamasına doğrayıp üzerlerine tuz serpip 1 saat kadar bekletin.
Daha sonra yıkayıp bir havlu kağıt yardımıyla iyice kurulayın ve yağda kızartın.
Diğer tarafta soğanı çok küçük doğrayın veya robottan geçirin.
Maydanozu da ince kıyıp köfteye ekleyip galeta unu ve baharatları da ekleyerek köfteyi yoğurun biraz dinlendirin.
Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.
Az yağda biraz renkleri dönene kadar kızartın.
Köfteleri kızartılmış patlıcan dilimlerinin içine koyup sarın.
Uç kısımları altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirin.
Bu arada domates sosunu pişirip domatesleri rendeleyin.
Tavaya yağı ve ince kıyılmış sarımsakları ekleyip biraz çevirin ve kokusu çıkınca hemen rendelenmiş domatesleri ekleyin.
Kaynamaya çıkınca salçayı da ekleyip karıştırın.
Sosu biraz daha pişmeye bırakın.
Tepsiye dizdiğiniz köfteli patlıcan sarmaların üzerine her yerine gelecek şekilde bu sosu gezdirin ve fırına verin.
200 derecede önceden ısıtılmış fırına verin.
Yarım saat piştikten sonra fırından çıkararak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip tekrar fırına verin ve fazla bekletmeden üzerindeki kaşarlar erir erimez fırından çıkarın.
Afiyet Olsun.
Köfteli Patlıcan Sarma
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Nisan 29, 2024
Rating:
Hiç yorum yok