Yanardağ Boranisi


Malzemeler:
Yarım kilo bal kabağı
250 gr. kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
2 diş sarımsak
1 kase süzme yoğurt
100 gr tereyağı
Karabiber
Kaya Tuzu



Yapılışı:
Bal kabakları 1 santimetrelik küpler halinde kesilir.

Tuz eklenerek suda 30 dakika haşlanır.

Sarımsak tuzla beraber havanda dövülerek yoğurda katılıp karıştırılır.

Soğan ince ince yemeklik kıyılarak tereyağında kıyma ve soğan kavrulur.

Tuz ve karabiber eklenerek 10-12 dakika kısık ateşte kavrulur.

Haşlanan bal kabakları süzülerek bir servis tabağının altına dizilir.



Üzerine yoğurt eklenerek, son olarak kavrulan kıyma eklenir.

Kıyılmış maydanozlar üzerine serpiştirilerek servis edilir.

Afiyet olsun.
Yanardağ Boranisi Yanardağ Boranisi Reviewed by gastronotunmutfagi on Nisan 24, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok