Mısır Usulü Bulgurlu Tatlı
Malzemeler:
2 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı toz şeker
1 portakal kabuğu rendesi
1 portakal suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
Servis önerimiz
Kayısı peltesi
Tarçın
Yapılışı:
Tereyağı dışındaki tüm malzemeyi bir kaseye koyup orta ateşte, koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
Pişmeye yakın, tereyağını ilave edip 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Sıcakken bir cam tepsiye döşeyin.
Oda sıcaklığına geldikten sonra, donup kesilebilir kıvama gelmesi için buzdolabında yaklaşık 40 dakika bekletin.
Arzuya göre incir veya kayısı peltesi ile servis edin.
Afiyet olsun.
Mısır Usulü Bulgurlu Tatlı
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ağustos 11, 2023
Rating:
Hiç yorum yok