Mısır Usulü Bulgurlu Tatlı

 


Malzemeler: 
2 su bardağı su 
1 su bardağı süt 
1 su bardağı köftelik bulgur 
1 su bardağı toz şeker 
1 portakal kabuğu rendesi 
1 portakal suyu 
2 yemek kaşığı tereyağı 

Servis önerimiz 
Kayısı peltesi 
Tarçın 




Yapılışı:
Tereyağı dışındaki tüm malzemeyi bir kaseye koyup orta ateşte, koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. 

Pişmeye yakın, tereyağını ilave edip 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Sıcakken bir cam tepsiye döşeyin. 

Oda sıcaklığına geldikten sonra, donup kesilebilir kıvama gelmesi için buzdolabında yaklaşık 40 dakika bekletin. 

Arzuya göre incir veya kayısı peltesi ile servis edin. 

Afiyet olsun.


Mısır Usulü Bulgurlu Tatlı Mısır Usulü Bulgurlu Tatlı Reviewed by gastronotunmutfagi on Ağustos 11, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok