Peynirpare



Malzemeler:

200 gr Muratbey Plus Taze Peynir

2 adet yumurta

3 yemek kaşığı toz şeker

5 yemek kaşığı irmik

8 yemek kaşığı un

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 paket kabartma tozu

 

Şerbeti için:

3 su bardağı su

1 su bardağı toz şeker

1 çay kaşığı limon suyu

 




Yapılışı:

Yumurta, yağ ve sütü çırpıp üzerine yulaf unu ve baharatları ilave edip, tekrar çırpın. 


Muratbey Plus Taze Peynir, yumurta, zeytinyağı, toz şeker, kabartma tozu ve irmiği bir yoğurma kabına alın. 


Azar azar un ekleyerek rahatça yuvarlanabilen bir hamur elde edene kadar yoğurun. 


Bir tepsiye yağlı kâğıt serip fırını 180 derecede ısıtıp hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayarak aralıklı şekilde tepsiye dizin. 


Fırında iyice pembeleşinceye kadar pişirin. 


Tatlıyı fırına verdiğinizde bir tencereye su ve toz şekeri koyarak koyulaşana kadar kaynatmak suretiyle şerbetini hazırlayın. 


Koyulaşan şerbete limon suyunu ekleyerek şerbeti soğumaya bırakın. 





Fırından çıkarttığınız sıcak tatlının üzerine iyice soğumuş şerbeti her yerine gelecek şekilde dökün. 


Soğuyup tüm şerbeti çektiğinde üzerini arzu ettiğiniz şekilde süsleyerek servis edin.


Afiyet olsun.

Peynirpare Peynirpare Reviewed by gastronotunmutfagi on Mayıs 04, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok