Bezelye Çorbası ve Falafel nasıl yapılır

Kısıtlı zamanlarda sunduğu pratik çözümlerle mutfaklara hız kazandıran Duru Pratik ile 
 

“Bezelye Çorbası” ve “Falafel” gibi özel ve lezzetli yemekleri yapmak artık çok kolay! 

 
Türkiye’de bulguru sofralara en sağlıklı haliyle kazandırmayı hedefleyen Duru Bulgur, inovatif ürün grubu “Duru Pratik” ile zor görünen ve zaman gerektiren tarifleri hazırlamak artık çok kolay. 
 
Yemek tariflerine getirdiği çözümlerle tüketicilerin yoğun ilgi gösterdiği Duru Pratik hepsi haşlanmış olmak üzere; fasulye, kırmızı fasulye, nohut, börülce, aşurelik buğday, barbunya, bezelye ve mısırdan oluşan ürün çeşitlerinden oluşuyor. 
 
Mutfakların özel ve lezzetli yemeklerinden Bezelye Çorbası ve Falafel gibi tarifler, “Duru Pratik Haşlanmış Bezelye” , “Duru Pratik Haşlanmış Nohut” ile artık fazla vakit harcanmadan, kolaylıkla hazırlanıyor. 
 
Misafirlerinize ve tüm sevdiklerinize unutamayacakları tatlar sunabileceğiniz Bezelye Çorbası ve Falafel tariflerini, Duru Pratik sizler için hazırladı:  


 

Bezelye Çorbası Malzemeleri

 
1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 soğan, Tuz ,1 paket Duru Pratik Haşlanmış Bezelye, 5 Su Bardağı su, 1/2 limon suyu, Karabiber Kırmızıbiber, Zeytinyağı 
 

Bezelye Çorbası

Hazırlanışı Zeytinyağında soğanları koyun ve tuz ekleyin. Soğanlar yumuşayana kadar pişirin. Bezelyeleri ve suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. 
 
Kaynadıktan sonra 10 dakika pişirin ve çorbayı blenderdan geçirin. Limon suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Çorbayı kaseye alın ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Kırımızı biber serpip servis edin. Afiyet olsun!  


 
 
Falafel Malzemeler 
1 paket Duru Pratik Haşlanmış Nohut, 1 Orta Boy Soğan, 1-2 Diş Sarımsak, 1 Demet Maydanoz, Pul biber, Karabiber, Tuz , ½ Kabartma Tozu 
 

Falafel Hazırlanışı 

Duru Pratik Haşlanmış Nohutları süzün ve tüm malzemelerle beraber robota atın, taneli olacak şekilde geçirin. Püre olmamasına dikkat edin. 
 
Kıvamı sulu yumuşak gelirse 1-2 kaşık kadar un ekleyin ve yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp bol ve kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun!


Bezelye Çorbası ve Falafel nasıl yapılır Bezelye Çorbası ve Falafel nasıl yapılır Reviewed by gastronotunmutfagi on Mayıs 01, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok