Kızarmış Vegan Burger Burritos

Metro Türkiye bünyesinde hayata geçirilen Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu Gastronometro’nun şefleri de bugüne özel olarak Kızarmış Vegan Burger Burritos tarifini de paylaştı. 


Malzemeler:
Vegan burger 4 adet

Meksika fasulyesi 150 gr

Taze soğan 50 gr

Kişniş 20 gr

Lime 2 adet

Yasemin pirinci 60 gr

Avokado 2 adet

Yedikule marul 3 adet

Kapıdağ mor soğanı 2 adet

Zeytinyağı 50 ml

Domates 2 adet

Ispanaklı tortilla ekmeği 4 adet

Tuz 6 gr


Yapılışı:

Yasemin pirinci 1’e 1,8 oranında su ile kapağı kapalı şekilde 30-40 dakika haşlanır ve tuz karabiber ile tatlandırılır.





Vegan burgerler tavada her tarafı eşit kızaracak şekilde kızartılır.


Malzemelerden domates, taze soğan, kişniş, yedikule marul ve mor soğan ince brunoise şeklinde doğranır.


Avokadolar daha iri küp, kızarmış olan vegan burger de iri parçalar halinde doğranır.


Tortilla ekmeğine sırası ile pirinç, yeşillikler, garnitürler ve vegan burger konulup, eşit bir şekilde kenarları kapatılarak sarılır.


Tost makinesinde veya ızgarada dış kısmı kızartılır ve servis edilir.

Kızarmış Vegan Burger Burritos Kızarmış Vegan Burger Burritos Reviewed by gastronotunmutfagi on Kasım 03, 2020 Rating: 5

Hiç yorum yok