Kızarmış Vegan Burger Burritos
Meksika fasulyesi 150 gr
Taze soğan 50 gr
Kişniş 20 gr
Lime 2 adet
Yasemin pirinci 60 gr
Avokado 2 adet
Yedikule marul 3 adet
Kapıdağ mor soğanı 2 adet
Zeytinyağı 50 ml
Domates 2 adet
Ispanaklı tortilla ekmeği 4 adet
Tuz 6 gr
Yapılışı:
Yasemin pirinci 1’e 1,8 oranında su ile kapağı kapalı şekilde 30-40 dakika haşlanır ve tuz karabiber ile tatlandırılır.
Vegan burgerler tavada her tarafı eşit kızaracak şekilde kızartılır.
Malzemelerden domates, taze soğan, kişniş, yedikule marul ve mor soğan ince brunoise şeklinde doğranır.
Avokadolar daha iri küp, kızarmış olan vegan burger de iri parçalar halinde doğranır.
Tortilla ekmeğine sırası ile pirinç, yeşillikler, garnitürler ve vegan burger konulup, eşit bir şekilde kenarları kapatılarak sarılır.
Tost makinesinde veya ızgarada dış kısmı kızartılır ve servis edilir.
Hiç yorum yok