Dana Kuşbaşı Çeşidiye
Malzemeler:
400 gr Bonfilet Dana Kuşbaşı (yemeklik)
1 çay bardağı ılık su
1 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 avuç kuru kayısı
1 avuç kuru erik
1 avuç çiğ badem
1 büyük ayva
1 tatlı kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı gül suyu
1 çay kaşığı kaya tuzu
Yapılışı:
Dana kuşbaşını kısık ateşle pişirmeye başlayın. Bal, nar ekşisi ve ılık suyu karıştırıp pişen etin içine atıp kapağını kapatın.
45-50 dk pişen ete badem, kuru kayısı ekleyip hafif yumuşamasını bekleyin.
Kuru erikleri ekleyerek pişmeye devam edin.
Ardından ayvaları ekleyin.
En son gül suyu nişasta ve tuzu da ekledikten sonra kıvamın koyuluğuna göre ayarlayıp kaynatın.
Afiyet olsun.
Dana Kuşbaşı Çeşidiye
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Temmuz 14, 2022
Rating:
Hiç yorum yok