Süleymaniye Çorbası


Malzemeler:
2 su bardağı kırmızı mercimek
2 adet ıspanak
1 paket margarin
2 yemek kaşığı un
250 gr. kıyma
1 adet havuç
1 adet domates
1 adet kabak
1 adet büyük boy patates
3 diş sarımsak
4 bardak su
3 bardak kemik suyu
3 çay kaşığı kaya tuzu


Yapılışı:
Kırmızı mercimeği haşlayıp süzün.

Ayrı bir yerde havuç, patates, kabak, domates, soğan ve sarımsakları rendeleyip ıspanakları da küçük küçük doğrayıp hepsini birlikte yağda kavurun. Daha sonra üzerine 3 bardak su ekleyip pişirin.

Başka bir tencereye yağ  ve un koyup iyice kavurduktan sonra 1 bardak soğuk su ile kavrulan unu inceltip içerisine önce haşladığınız mercimeği sonra kemik suyunu ekleyip bir süre kaynatın.

İçerisine kavurup pişirdiğiniz sebzeleri ekleyin.



Çorbanız pişmeye devam ederken kıyma, karabiber ve tuz ile küçük yuvarlak köfteler hazırlayıp yağda kızartın.

Kızarttığınız köfteleri de kaynamakta olan çorbanın için atıp 10 dakika kadar bütün malzemeyi birlikte pişirin.

Afiyet olsun.
Süleymaniye Çorbası Süleymaniye Çorbası Reviewed by gastronotunmutfagi on Şubat 11, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok