Tavuklu Şiş Mantısı
Malzemeler: 📝
3 adet yufka
4 yemek kaşığı çırpılmış yoğurt
1 adet tavuk göğsü ( küp doğranmış )
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kaya tuzu
0,5 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
0,5 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
Önce tavukları hazırlayalım. Bir tavaya tereyağ ve sıvı yağı alıp ocağın altını açalım. Kızdırılmış tavaya tavukları ekleyelim. Orta ateşte pişirelim.
Üzerine baharatları da ekleyip piştikten sonra ocaktan alalım ve yufkaları masaya serelim şişin enine eşit olacak şekilde keselim.
Şiş yardımıyla yufkayı rulo haline getirelim ve
yapışmaması için sonunda fırça ile su sürüp kapatalım.
Şişi yufka rulosunun içinden çıkaralım. 1 parmak
kalınlığında olacak şekilde yufkaları keselim.
Yufkaları kızgın yağda altın sarısı renk alana
kadar kızartalım.
Bir tabağa kızarmış yufkaları alalım, üzerine
çırpılmış yoğurt ve sotelenmiş tavukları ekleyelim.
Son olarak tereyağ da kızdırılmış nane, toz
biber ve pul biberli karışımı üzerine gezdirdikten sonra servis edelim.
Afiyet olsun. 🤗😋😍
Tavuklu Şiş Mantısı
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Mayıs 03, 2024
Rating:
Hiç yorum yok