D VİTAMİNİ SAYESİNDE ANNELİĞE DAHA GÜÇLÜ BİR BAĞIŞIKLIKLA ADIM ATIN
Muratbey Beslenme Danışmanı Prof.
Dr. Muazzez Garipağaoğlu, gebeliğin özellikle ilk aylarında D vitamini
eksikliği nedeniyle anne adaylarının bağışıklıklarının azaldığına ve bu
nedenle pek çok hastalığa açık hale gelebileceklerine dikkat çekti.
Garipağaoğlu
D vitamini kaynağı güneş ışınlarından yeterli düzeyde yararlanılamaması
durumunda bu eksikliği gidermek için D vitamini takviyeleri
alınabileceğini ya da D vitamini ile zenginleştirilmiş peynirlerin
düzenli olarak tüketilebileceğini belirtti.
Sağlık ve beslenme uzmanları, gebelikte D vitamini eksikliğinin
pek çok hastalık riskini artırabileceği uyarısında bulundular.
Sağlık
Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen ve ilk
uygulamasına 2011 yılında başlanan “Gebelere Demir ve D Vitamini Destek"
genelgesi, bu konuyu bir kez daha gündeme getirdi.
Genelgeye göre,
uygulanmaması gereken durumlar hariç, ayrım yapılmaksızın tespit edilen
her gebeye D vitamini desteği yapılıyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Muratbey Beslenme
Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, gebelikteki D vitamini
eksikliğinin, anne karnındaki bebeği (fetüsü) olumsuz etkilediğini ve bu
etkinin yaşam boyu sürebildiğini belirtti.
Ayrıca bebeklik döneminde D vitamini eksikliğinin başta kemik dokusu olmak üzere birçok sistemi ilgilendiren ve “rikets” adı verilen hastalık için önemli bir risk faktörü oluşturduğuna dikkat çekti.
Gebelik döneminde kalsiyum yetersizliğine dikkat edilmeli
Gebelik ve emzirme dönemlerinin en önemli minerallerden birinin
kalsiyum olduğunu belirten Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu:
“Besinlerle
yeterli kalsiyum alınamadığında, kemiklerden kana kalsiyum çekilir.
Çoğunlukla gebelik döneminde, özellikle de sık gebeliklerde rastlanan bu
durum, kemiklerde yumuşamaya (Osteomalazi) neden olur.
Kalsiyum
yetersizliğinin uzun sürmesi, yaşamın ileri dönemlerinde kemik yıkımına
(Osteoporoz) yol açar. Kadınların gebelik ve emzirme gibi hassas
dönemlerde, kalsiyumun en zengin kaynağı olan süt, yoğurt, özellikle de
peyniri uygun miktarlarda tüketmeleri ile bu riskler azaltılabilir.
Besinlerde doğal olarak çok az bulunan ve güneş ışığı vitamini olarak
bilinen D Vitamini, kalsiyumun kemiklere yerleşmesi için kritik bir role
sahiptir. D vitamini yetersizliğinde, besinlerle alınan kalsiyum
kemiklere yerleşemez.
Bu durum anne karnından başlayarak, yaşamın her döneminde kemikler başta olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarına neden olur ” görüşünü kaydetti.
D vitaminini zenginleştirilmiş besinlerle alabilirsiniz
Peynirin, hamilelik döneminde ihtiyaç duyulan kaliteli protein,
kalsiyum ve pek çok yararlı besin öğesini en iyi ve kolay bir şekilde
karşılayan bir süt ürünü olduğunu vurgulayan Garipağaoğlu, D vitamininin
besinlerde çok az bulunduğunu hatırlattı.
Garipağaoğlu, “D vitamininin
ana kaynağı güneş ışınlarıdır. Günümüzde pek çok insanın güneş
ışınlarından yeterince yararlanamadığı düşünülürse, D vitamininin
dışarıdan destek şeklinde ya da zenginleştirilmiş besinlerle vücuda
alınması gerekiyor” dedi.
D vitamini Muratbey Plus ve Misto’da gizli
Muratbey’in ürün gamında yer alan birbirinden sağlıklı lezzetler,
kalsiyum ve D vitamini eksikliğinin giderilmesi için anne adaylarına
zengin seçenekler sunuyor.
Muratbey’in D vitamini deposu “Plus-Burgu”,
“Plus-Taze Beyaz” , “Plus-Taze Kaşar” peynirleri ile çocuklara peyniri
sevdirmek için üretilen, dünyanın D vitamini ile zenginleştirilmiş ilk
şekil şekil peyniri “Muratbey Misto”, günlük D vitamini ihtiyacını
karşılamaya yardımcı oluyor.
D vitamini ile zenginleştirilmiş Muratbey
Plus ve Muratbey Misto ürünlerinin 100 gramında 5 mcg D vitamini
bulunuyor. Bu miktar, 2 yaş üstündeki tüm bireylerin günlük D vitamini
gereksiniminin % 33'ünü karşılıyor.
“Mükemmel D vitamini kaynağı” olarak
tanımlanan Muratbey Plus ve Muratbey Misto, benzersiz lezzetleriyle
ekstra D vitamini takviyesini de sağlamış oluyor.
D VİTAMİNİ SAYESİNDE ANNELİĞE DAHA GÜÇLÜ BİR BAĞIŞIKLIKLA ADIM ATIN
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Haziran 25, 2020
Rating:
Hiç yorum yok