Sağlıklı Toplumun Yolu Sütten Geçer
Süt ürünlerini 63 yıldır tüm saflığı ve güzelliğiyle 
tüketiciye sunan Teksüt, 21 Mayıs Dünya Süt Günü’nü kutlarken, “sağlıklı
 toplumun yolu süt ve süt ürünü tüketmekten geçer” vurgusu yaptı. 
Teksüt, güvenilir beslenme için tüketicileri ambalajlı ve markalı süt 
ürünleri tercih etmeye çağırdı. 
Süt,
 olağanüstü besleyici niteliği ve bedenin yapısal ihtiyaçlarına yönelik 
katkısıyla doğumdan başlayarak ileri yaşlara kadar hayatın her 
aşamasında tüketilmesi gereken vazgeçilmez bir besin maddesi. 
Türkiye’nin önde gelen süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt, 21 Mayıs 
Dünya Süt Günü nedeniyle hem bu eşsiz gıdanın toplumsal gelişmeye olan 
katkısına hem de sağlıklı tüketme yöntemine dikkat çekti. 
En besleyici gıdaların başında geliyor 
Teksüt
 Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık, fiziksel ve zihinsel olarak 
sağlıklı bir toplum olmanın yolunun, düzenli ve dengeli olarak süt ve 
süt ürünü tüketmekten geçtiğini söyledi. Arınık, sütün başta protein ve 
kalsiyum olmak üzere içerdiği diğer mineral ve vitaminlerle en besleyici
 gıdaların başında geldiğini söyledi. 
Süt ve süt ürününü ambalajlı tercih edin
“Ancak
 süt, son derece hassas ele alınması gereken bir besin maddesi” diyen 
Arınık, “Süt, oksijenle temas ettiği andan itibarın mikroorganizmalar da
 hızla üremeye başlıyor. Bu nedenle süt ürünlerinin modern ve bilimsel 
yöntemlerle işlenmesi, muhafaza edilmesi ve tüketiciye doğru şekilde 
ulaştırılması kilit önem taşıyor. Türkiye’nin ambalajlı ve markalı süt 
kuruluşları, ürünlerini sütün sağılmasından tüketiciye gelinceye kadarki
 tüm aşamalarında yüzlerce denetimden geçerek son kullanıcıya 
ulaştırıyor” bilgisini paylaştı. 
Teksüt Yönetim 
Kurulu Başkanı, bu nedenle Dünya Süt Günü vesilesiyle sağlıklı ve 
güvenli beslenme için anneleri, babaları, çocukları ve tüm süt 
sevenleri; üreticisi, ismi ve adresi belli, markalı ve ambalajlı süt ve 
süt ürünleri tercih etmeye çağırdı.
Türkiye’de süt üretimi artıyor
  Ülkemizdeki çiğ süt üretiminin düzenli olarak artış gösterdiğini 
sözlerine ekleyen Cevdet Arınık, 2010 yılında Türkiye’de 12 milyon ton 
seviyesinde bulunan süt üretiminin, 2018’de 22 milyon tona ulaştığını 
dile getirdi. Arınık, “çiftçilerimizin ürettiği bu sütün yüzde 48’i süt 
sanayi işletmeleri tarafından işlenerek, pastörize süt, peynir veya 
diğer süt ürünlerine dönüştürülüyor” dedi. 
Sağlıklı Toplumun Yolu Sütten Geçer
 Reviewed by gastronotunmutfagi
        on 
        
Mayıs 21, 2019
 
        Rating:
 
        Reviewed by gastronotunmutfagi
        on 
        
Mayıs 21, 2019
 
        Rating: 
 Reviewed by gastronotunmutfagi
        on 
        
Mayıs 21, 2019
 
        Rating:
 
        Reviewed by gastronotunmutfagi
        on 
        
Mayıs 21, 2019
 
        Rating: 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok