Baharatlı Biber Dolması


Malzemeler:
1 kg. dolmalık sarı biber
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 su bardağı domates püresi
1 çay kaşığı toz şeker

Dolma içi malzemeleri: 
1 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tarçın
Yarım demet taze nane
Yarım demet dereotu
1 çay kaşığı yenibahar


1 çay kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı karabiber
2 adet soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çay bardağı sıcak su
Kaya tuzu

Yapılışı:
Kuşüzümlerini ılık suda bekletip nane ve dereotunu temizleyip kıyın.

Tüm baharatları bir kapta harmanlayın.



Pirinçleri ayıklayıp bir kaba alın ve üzerini örtecek kadar ılık su ekleyip 15-20 dakika beklettikten sonra bol suyla yıkayıp süzün.

Bir tencerede zeytinyağını kızdırıp soğan, dolmalık fıstık, ve tuzu ekleyerek kavurun.

Pirinci ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak kavurmaya devam edin.

Baharatları, kuş üzümünü, sıcak suyu, tuz ve şekeri ekleyip 3-4 dakika daha kavurun.

Tencereyi ocaktan alıp kıyılmış nane ve dereotunu ekleyip harmanlayın.

Biberleri temizleyip içini doldurun ve bir fırın tepsisine dizin.

Sos için, domates püresi, zeytinyağı, tuz ve şekeri bir kapta iyice çırpıp dolmaların üzerine dökün.

Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.

Afiyet olsun.


Baharatlı Biber Dolması Baharatlı Biber Dolması Reviewed by gastronotunmutfagi on Ağustos 12, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok