Köpük Karnabahar
Malzemeler:
1 adet orta boy karnabahar
2 adet yumurta sarısı
2 adet yumurta akı
2 su bardağı hazır patates püresi
4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Kaya tuzu
Yapılışı:
Karnabaharları çiçek çiçek ayırıp tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Süzüp çatalla püre haline getirin.
Karnabahar, yumurta sarısı, zeytinyağı, peynir, patates püresi ve tuzu bir kapta harmanlayın.
Yumurta aklarını ayrı bir kapta çırpıp karışıma ekleyin.
Hazırlanan malzemeleri küçük fırın kaselerine paylaştırıp 200 dereceye ayarlı fırında 8-10 dakika pişirip sıcak servis edin.
Afiyet olsun.
Köpük Karnabahar
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Kasım 25, 2023
Rating:
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Kasım 25, 2023
Rating:



Hiç yorum yok