Elçin Oflaz'dan Misket Limonlu Turta


Taban için malzemeler; 
2 çay fincanı çiğ badem, 
2 çay fincanı çiğ ceviz, 
1 çorba kaşığı hindistancevizi tozu, 
1 adet hurma, 
1 tutam Himalaya tuzu, 
1-2 damla misket limonu suyu.  

Dolgu için malzemeler; 
4 çay fincanı çiğ kaju (akşamdan suda bekletilmiş), 
1 adet misket limonu suyu, 
1 çorba kaşığı hindistancevizi tozu, 
2/3 çay fincanı agave şurubu veya elma şurubu, 
2 adet hurma (yarım saat suda bekletilmiş).  


Yapılışı: 
Taban için tüm malzemeyi robottan geçirerek ince un haline getirin. 

Hafif yapışkan bir kıvama getirin. 26 cm çapında kelepçeli kek kalıbının altına, ortadan kenarlara doğru hafifçe bastırarak yayın. 

Yaklaşık 20 dakika buzlukta bekletin. Dolgu için kajuları süzüp blendıra koyun. 

Kajuların üzerine limon suyu, avokado, agave şurubu, hurma ve hindistancevizi yağını ekleyip blendırdan geçirin. 

Tabanı buzluktan çıkartın, dolguyu üzerine dökün. 

5 saat derin dondurucuda tuttuktan sonra 5 – 10 dakika dışarıda bekletip servis edin.


Elçin Oflaz'dan Misket Limonlu Turta Elçin Oflaz'dan Misket Limonlu Turta Reviewed by gastronotunmutfagi on Ağustos 09, 2022 Rating: 5

Hiç yorum yok