Yoğurtlu Kabak Çorbası

Malzemeler: 

3 adet orta boy kabak 
1 adet orta boy kuru soğan 
2 diş sarımsak 
3 yemek kaşığı zeytinyağı 
Çeyrek demet dereotu 
Kaya tuzu 
Karabiber 
5-6 su bardağı et suyu 



Terbiyesi için: 
1 su bardağı yoğurt 
1 adet yumurtanın sarısı 
2 yemek kaşığı un 

Yapılışı: 

Soğanı ve sarımsağı iri iri doğrayın. Kabakları yıkayın, baş ve sap kısmını kestikten sonra iri iri doğrayın. 

Zeytinyağını, soğan ve sarımsağı tencereye alın. Üzerine tuz ekleyerek 1 dakika kadar soteleyin. 

Kabakları ekleyip 3-4 dakika daha soteleyin. 5 su bardağı sıcak et suyu  ekleyerek kabaklar yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. 

Yoğurt, yumurta ve unu pürüzsüz bir hal alıncaya kadar derin bir kasede çırpın. 

Pişen kabakları blenderdan geçirin ve yoğurtlu terbiyeye 2 kepçe ilave ederek çırpın. 



Ilınan terbiyeyi tencereye boşaltın, ince kıydığınız dereotunu ekleyin ve karıştırarak 1 taşım kaynatın. 

İstediğiniz kıvama göre içine 1 su bardağı kadar su ilave ederek 4-5 dakika kısık ateşte pişirin. 

Sıcak ya da ılık servis yapın.

Afiyet olsun.
Yoğurtlu Kabak Çorbası Yoğurtlu Kabak Çorbası Reviewed by gastronotunmutfagi on Mayıs 05, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok