Yumurtay-ı Hümayun
Malzemeler:
1 adet orta boy soğanın yarısı
7-8 parça çemensiz hindi pastırması
2 adet yumurta
1 kahve fincanı su
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
Soğanı soyun ve yarısını ince halkalar halinde doğrayın.
Pastırmaları 2-3 parçaya bölün.
Tavaya 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ile birlikte soğanları alın ve kısık ateşte kavurmaya başlayın.
Soğanların rengi değişip şeffaflaşmaya başladığında pastırmayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
1 dakika sonra sirke ve suyu ekleyip çok kısık ateşte karıştırarak suyunu çektirin.
Suyu iyice azaldığında kaşık yardımıyla 2 oyuk açın ve yumurtaları bu oyuklara kırın.
Tavanın üzerine bir kapak kapatarak kısık ateşte yumurtalar katılaşıncaya kadar pişirin.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Yumurtay-ı Hümayun
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Nisan 27, 2024
Rating:
Hiç yorum yok