Yumurtay-ı Hümayun


Malzemeler: 

1 adet orta boy soğanın yarısı 
7-8 parça çemensiz hindi pastırması 
2 adet yumurta 
1 kahve fincanı su 
1 yemek kaşığı sirke 
1 tatlı kaşığı sıvıyağ 

Yapılışı: 

Soğanı soyun ve yarısını ince halkalar halinde doğrayın. 



Pastırmaları 2-3 parçaya bölün. 

Tavaya 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ile birlikte soğanları alın ve kısık ateşte kavurmaya başlayın. 

Soğanların rengi değişip şeffaflaşmaya başladığında pastırmayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. 

1 dakika sonra sirke ve suyu ekleyip çok kısık ateşte karıştırarak suyunu çektirin. 

Suyu iyice azaldığında kaşık yardımıyla 2 oyuk açın ve yumurtaları bu oyuklara kırın. 



Tavanın üzerine bir kapak kapatarak kısık ateşte yumurtalar katılaşıncaya kadar pişirin. 

Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.
Yumurtay-ı Hümayun Yumurtay-ı Hümayun Reviewed by gastronotunmutfagi on Nisan 27, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok