Taze Fasulye Çorbası


Malzemeler: 

250 gr taze fasulye 
2 adet temizlenmiş pırasa 
1 adet orta boy patates 
1 adet orta boy havuç 
1 litre et ya da tavuk suyu yoksa (1 litre su +1 adet tavuk bulyon) 
1 Türk kahvesi fincanın yarısı kadar zeytinyağı 




Yapılışı: 

Ayıklanıp temizlenmiş pırasaları ve fasulyeleri ince ince kıyın. Patates ve havucu soyup aynı şekilde kıyın. 

Zeytinyağı tencereye alıp kızdırın. 

Doğradığınız tüm malzemeyi ekleyip yumuşayıp dağılıncaya kadar kavurun. 




1 litre sıcak suyu ve tavuk bulyonu tencereye ilave ederek 14-15 dakika kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin. 

Yumuşayan sebzeleri rondodan geçirin ve sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.
Taze Fasulye Çorbası Taze Fasulye Çorbası Reviewed by gastronotunmutfagi on Nisan 15, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok