Taze Fasulye Çorbası
Malzemeler:
250 gr taze fasulye
2 adet temizlenmiş pırasa
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
1 litre et ya da tavuk suyu yoksa (1 litre su +1 adet tavuk bulyon)
1 Türk kahvesi fincanın yarısı kadar zeytinyağı
Yapılışı:
Ayıklanıp temizlenmiş pırasaları ve fasulyeleri ince ince kıyın. Patates ve havucu soyup aynı şekilde kıyın.
Zeytinyağı tencereye alıp kızdırın.
Doğradığınız tüm malzemeyi ekleyip yumuşayıp dağılıncaya kadar kavurun.
1 litre sıcak suyu ve tavuk bulyonu tencereye ilave ederek 14-15 dakika kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin.
Yumuşayan sebzeleri rondodan geçirin ve sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Taze Fasulye Çorbası
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Nisan 15, 2023
Rating:

Hiç yorum yok