Karabuğday Köftesi
Malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış karabuğday
1 adet yumurta
2 sap taze soğan
1 diş sarımsak
Kaya tuzu
Karabiber
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Kızartmak için;
Zeytinyağı
Yapılışı:
Karabuğdayı bir yoğurma kabına alın. Üstüne yumurtayı ekleyin.
İnce kıyılmış taze soğan, maydanoz, tuz, karabiber ve 1 diş ezilmiş sarımsağı ekleyerek yoğurun.
Tavayı ocağa alın, ince bir tabaka şeklinde tavayı örtecek kadar zeytinyağı ekleyin.
Karabuğday harcından 1 kaşık alıp kızdırdığınız yağlı tavaya koyun. Kaşığın tersiyle dikkatlice bastırarak düzleyin.
Bir yüzü kızarak köftenin diğer yüzünü de dikkatlice çevirerek kızartın.
Tamamı kızaran köfteleri servis tabağına alın ve servis yapın.
Afiyet olsun.
Karabuğday Köftesi
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Temmuz 27, 2018
Rating:
Hiç yorum yok