Karabuğday Köftesi


Malzemeler: 
2 su bardağı haşlanmış karabuğday 
1 adet yumurta 
2 sap taze soğan 
1 diş sarımsak 
Kaya tuzu 
Karabiber 
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 

Kızartmak için; 
Zeytinyağı 

Yapılışı: 
Karabuğdayı bir yoğurma kabına alın. Üstüne yumurtayı ekleyin. 

İnce kıyılmış taze soğan, maydanoz, tuz, karabiber ve 1 diş ezilmiş sarımsağı ekleyerek yoğurun. 

Tavayı ocağa alın, ince bir tabaka şeklinde tavayı örtecek kadar zeytinyağı ekleyin. 

Karabuğday harcından 1 kaşık alıp kızdırdığınız yağlı tavaya koyun. Kaşığın tersiyle dikkatlice bastırarak düzleyin. 

Bir yüzü kızarak köftenin diğer yüzünü de dikkatlice çevirerek kızartın. 

Tamamı kızaran köfteleri servis tabağına alın ve servis yapın.

Afiyet olsun.
Karabuğday Köftesi Karabuğday Köftesi Reviewed by gastronotunmutfagi on Temmuz 27, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok