Dondurmalı Kuruyemişli İrmik Helvası
Malzemeler:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı badem
1 kahve fincanı fındık
1 kahve fincanı antepfıstığı
Porsiyon başına 1 top Kaymaklı Dondurma
Yapılışı:
Bir sos tenceresine sütü ve şekeri koyun, şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Şeker eriyince ocaktan alın.
Yayvan bir tencereye tereyağını koyun ve içine fıstıkları ve kuruyemişleri ekleyerek 1 dakika kadar kavurun.
Kuruyemişlere irmiği ekleyin ve rengi koyulaşana kadar orta ateşte tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.
İrmikler istediğiniz renge ulaşınca içine sütü ilave edin. İrmikler sütü çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
Pilav gibi üzeri göz göz olunca ocaktan alın ve 1-2 kez karıştırın.
Tencerenin kapağı kapalı olarak 10-15 dakika demlenmesini bekleyin.
Helvayı kaşık yardımıyla şekillendirip porsiyonlara ayırın.
Dondurma ile servis yapın.
Afiyet olsun.
Dondurmalı Kuruyemişli İrmik Helvası
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Temmuz 27, 2018
Rating:
Hiç yorum yok