Kaşarlı Karnıyarık
Malzemeler :
2 adet patlıcan
1 adet orta boy soğanın yarısı
1 diş sarımsak
150 gr. kıyma
1 adet orta boy domates
1-2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı salça
Kaya tuzu
Karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Patlıcanları kızartmak için;
sıvıyağ
Üstü için :
Taze kaşar peyniri rendesi
Sosu için:
1 yemek kaşığı salça (biber salçası)
Su
Kaya tuzu
Yapılışı:
Patlıcanların saplarını kısaltın ve kabuklarını alacalı soyun.
Alta geçmeyecek şekilde çizin ve bir yarık oluşturun.
Soğanı, sarımsağı, domatesleri yemeklik doğrayın.
Derin bir kızartma tenceresinde ya da tavada patlıcanları önlü arkalı kızartın. Kızarmış patlıcanları tavadan alıp, peçete üzerine koyarak fazla yağını alın.
Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyun. Soğanı ekleyerek pembeleşinceye kadar soteleyin.
Kıyma ile birlikte defne yaprağını tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Kıyma suyunu salınca tuzunu, karabiberini, salçasını, domatesini ve sarımsağını ekleyerek kavurmaya devam edin.
Domates suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alın, kıyılmış maydanoz karıştırın.
Kızarttığınız patlıcanları bir tepsiye dizin ve patlıcanların ortasındaki yarıkları maşa ya da çatal yardımı ile genişleterek hazırladığınız harcı doldurun.
Kıymalı harcın üstüne rendelediğiniz kaşar peynirlerini bolca serpin.
Sosu için salça, su ve tuzu karıştırıp fırın kabına dökün.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kaşar peyniri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Kaşarlı Karnıyarık
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Temmuz 27, 2018
Rating:
Hiç yorum yok