Portakallı Tatlı
Malzemeler:
5 kahve fincanı toz şeker
5 adet yumurta
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay bardağı portakal suyu
2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
4,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Dörtte bir limon dilimi
2 yemek kaşığı portakal kabuğu
1,5 su bardağı portakal suyu
Yapılışı:
Şerbet için toz şekeri, suyu ve limon dilimini kaynatın.
Şerbeti ateşten alıp soğuttuktan sonra ince rendelenmiş portakal kabuğunu ve portakal suyunu ekleyin.
Tatlı için şekeri ve oda sıcaklığındaki yumurtaları köpürtüp beyazlaşana dek çırpın.
Üzerine sıvıyağ, portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin.
Elenmiş un ve kabartma tozunu da katıp yavaşça karıştırın.
Hamuru margarinle yağlanmış ve tabanı biraz unlanmış cam tepsiye boşaltın.
Isıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Pişince fırından alıp ters çevirerek başka bir tepsiye çıkartın.
Bir bardak ile daireler çıkarın veya dilimleyin.
Üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
Bol antep fıstığı serperek servis yapın.
Afiyet olsun.
Portakallı Tatlı
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Kasım 24, 2023
Rating:
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Kasım 24, 2023
Rating:



Hiç yorum yok