Kekikli Çubuklar
Malzemeler:
200 gr. tereyağı veya margarin(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı kaya tuzu
2 yemek kaşığı dolusu kekik
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam
Yapılışı:
Tüm malzemeler karıştırarak hamuru hazırlayın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve uzun şeritler haline getirin.
Daha sonra bu şeritleri ortadan birbirine dolayın. (2’li örgü gibi)
Yumurta sarısını sürüp, üstüne susam serpin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Kekikli Çubuklar
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Nisan 22, 2023
Rating:

Hiç yorum yok