Bahçıvan Kebabı


Malzemeler: 

1 kg kuzu kuşbaşı et 
2 baş kuru soğan (yemeklik doğranmış) 
2 yemek kaşığı zeytinyağı 
1 yemek kaşığı salça 
2 adet havuç  (küp küp doğranmış) 
2 adet patates (küp küp doğranmış) 
3-4 adet sivri biber (ikiye bölünmüş) 
3 adet domates (soyulup dilimlenmiş) 
1-2 tatlı kaşığı kaya tuzu 



Yapılışı: 

Kuşbaşı etin fazla yağlarını temizleyip yemeklik doğranmış soğanı  zeytinyağı ile birlikte tencereye alın. 

Ara sıra karıştırarak et bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. 

Salçayı bir kase kaynamış suyun içinde sulandırın ve etlerin üzerine döküp 1-2 defa karıştırın. 

Daha sonra etlerin hizasına kadar kaynamış su ekleyin. 

Bu arada küp şeklinde doğranmış havuçları ve patatesleri yarım kızarmış olacak şekilde yağdan geçirin. 



Kevgirde veya bir kağıt havlunun üzerinde yağlarını süzdürün. 

Etleri fırın kabına boşaltıp sebzeleri üzerlerine yayın. 

Üstlerini sivri biber ve domatesle süsleyin. 

Fırın kabının üzerini alüminyum folyoyla kapatın. 

Servis yapmaya 10-15 dakika kala önceden ısıtılmış fırına koyun. 

Afiyet olsun.


Bahçıvan Kebabı Bahçıvan Kebabı Reviewed by gastronotunmutfagi on Ağustos 07, 2022 Rating: 5

Hiç yorum yok