Vetrika
Malzemeler:
300 gr tereyağ
600 gr un
250 ml su (1 su bardağı)
5 adet yumurta
350 gr Beyaz peynir
Kaya tuzu
Yapılışı:
Terayağını tencerede eritin. Yağ kızınca unu ve tuzu katıp, sürekli karıştırarak 1-2 dk kavurun.
Kavrulmuş una azar azar suyu ekleyip, karıştırarak bir hamur elde edin.
Hamur tencerenin kenarına yapışmaz ve tencerede kolay çevrilir duruma gelince ateşten alın.
Karıştırmayı sürdürerek hamuru ılındırın.
Fırınınızı 180 dereceye getirip ısıtın.
Hamur ılınınca yumurtaları birer birer hamura yedirin.
Lokma hamuru kıvamına gelince bir fırın tepsisini yağlayın ve hamuru lokmalar halinde koparıp, yuvarlayarak tepsiye dizin.
Ortalarını parmağınızla bastırarak çukurlaştırın. Tepsiyi fırına sürüp yaklaşık 40 dk pişirin.
Vetrikaları fırından alıp, ortalarına peynir koyarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Vetrika
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ağustos 08, 2022
Rating:
Hiç yorum yok