Köri Soslu Tavuk
Malzemeler:
1 adet Soğan (yemeklik doğranmış)
600 gram Tavuk Göğsü (kuşbaşı doğranmış)
2 yemek kaşığı Köri
1 yemek kaşığı Zencefil (ince doğranmış)
4 diş Sarımsak (ezilmiş)
270 ml Tavuk Suyu
2 yemek kaşığı Krema
Sıvıyağ
Kaya tuzu
Karabiber
Yapılışı:
İlk iş olarak tavanızın altını açın ve 3 yemek kaşığı kadar zeytin yağını ekleyin.
Yağ kızana kadar doğramış olduğunuz tavukların içine 1 yemek kaşığı köri, biraz tuz ve karabiber koyun. Hepsini karıştırın.
Kızan yağda tavukları mühürleyeceksiniz. 2-3 dk kızgın yağda rengini alana kadar kızartın.
Tavukları bir kaba alın ve tavaya tekrar biraz daha zeytin yağı koyun.
Soğanları kavurun.
Kavurduğunuz soğanların içine sarımsak, zencefil ekleyin. Biraz daha kavurun.
Kalan köri sosunu da ekledikten sonra biraz daha kavurun.
Tavuk suyunu ekleyin. Su kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve tavukları ekleyin.
10 dakika kısık ateşte güzelce pişmesini bekleyin ve daha sonra kremasını ekleyeceksiniz.
Kısık ateşte piştikten sonra önce tuz daha sonra da kremasını ekleyin.
Kreması yemeğe iyice karıştıktan sonra ocağın altını söndürebilirsiniz.
Artık yemeğiniz hazır. Servis ederken üzerine maydanoz dilimleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Köri Soslu Tavuk
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Nisan 26, 2023
Rating:

Hiç yorum yok