Mantar Soslu Dana incik
Malzemeler:
1 paket Bonfilet Dana İncik
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Yarım çay bardağı un
1 adet soğan
6 diş sarımsak
1 çay kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı karabiber
500 ml sıcak su
Mantar sos için:
1,5 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 diş sarımsak
6-7 adet mantar
Yarım çay bardağı krema
Yapılışı:
Bonfilet Dana İncik’in her iki tarafını da sıvı yağ ile yağlayın.
Yağladığınız etin her iki tarafını da unladıktan sonra yarım çay bardağı zeytinyağını eklediğiniz derin bir tencereye eti yerleştirin.
Renk alana kadar her iki tarafını da pişirin. 1 adet yemeklik doğranmış soğan ve 6 diş sarımsakla birlikte tuz ve karabiberi de ekleyin.
Üzerine 500 ml sıcak suyu dökün. Kısık ateşte 3-4 saat boyunca pişirin.
Mantar sos için tereyağını ayrı bir tavada eritin ve unu tereyağı ile birlikte kavurun.
Küçük doğranmış sarımsakları ve mantarları ekleyin.
Biraz daha kavrulduktan sonra kremayı da ekleyin. Pişen etten kalan suyu bu sos ile birleştirin.
Geniş bir tabağa sosu alın ve pişen eti de üzerine koyarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok