Kivili Tiramisu
Malzemeler:
3 Adet kivi
1 dilim yuvarlak kakaolu pandispanya
3 kahve fincanı un
1 adet yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket labne peyniri
4 su bardağı süt
Üzeri için:
2 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı likör
1 çay bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı granül kahve
2 çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Muhallebi için un, şeker, vanilya, yumurta, ve sütü tencerede karıştırıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Daha sonra ocaktan alıp ılınmaya bırakın ve ılınınca labne peynirini ekleyip mikserle çırpın.
Pandispanyanın üzeri için bir bardak sıcak suda şeker, granül kahve ve likörü karıştırıp üzerine gezdirerek dökün.
Servis tabağına alıp üzerine muhallebi karışımının yarısını döküp dilimlenmiş kivileri dizin.
Kalan muhallebiyi döküp en üste kakaoyu eleyerek serpin.
Buzdolabında 3 saat bekletip servis edin.
Afiyet olsun.
Kivili Tiramisu
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Kasım 25, 2021
Rating:
Hiç yorum yok