Kivili Tiramisu


Malzemeler:
3 Adet kivi
1 dilim yuvarlak kakaolu pandispanya
3 kahve fincanı un
1 adet yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket labne peyniri
4 su bardağı süt

Üzeri için:
2 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı likör
1 çay bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı granül kahve
2 çorba kaşığı toz şeker




Yapılışı:
Muhallebi için un, şeker, vanilya, yumurta, ve sütü tencerede karıştırıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

Daha sonra ocaktan alıp ılınmaya bırakın ve ılınınca labne peynirini ekleyip mikserle çırpın.

Pandispanyanın üzeri için bir bardak sıcak suda şeker, granül kahve ve likörü karıştırıp üzerine gezdirerek dökün.

Servis tabağına alıp üzerine muhallebi karışımının yarısını döküp dilimlenmiş kivileri dizin.

Kalan muhallebiyi döküp en üste kakaoyu eleyerek serpin.

Buzdolabında  3 saat bekletip servis edin.

Afiyet olsun.



Kivili Tiramisu Kivili Tiramisu Reviewed by gastronotunmutfagi on Kasım 25, 2021 Rating: 5

Hiç yorum yok