Dana Gulaş (Gulasch)
Malzemeler:
1 paket Bonfilet Dana Gulaş
2 adet soğan
2 adet kapya biber
2 yemek kaşığı tereyağı
3-4 diş sarımsak
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1’er çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber
500 ml sıcak su
Yapılışı:
Tereyağını tavada eritin ve unu eriyen yağda kavurun. 3-4 diş sarımsağı da ekledikten sonra domates ve biber salçalarını ilave edin.
Tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyip iyice karıştırdıktan sonra bu karışımı kenara alın.
Bonfilet Dana Gulaş’ı zeytinyağı ile birlikte bir tencerede rengi değişene kadar pişirin.
FineBrunoise doğranmış soğanı ve kapya biberi de pişen etlere ekleyin.
Kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dk pişirin.
Ardından, kenarda bekleyen salça karışımını etlere ilave edin.
Sıcak suyu da ekledikten sonra kıvam alana kadar pişirip servise hazır hale getirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok