Pamukkale Pastası


Malzemeler: 
5 adet yumurta 
2 çorba kaşığı un 
4 kahve fincanı toz şeker 
1 su bardağı süt kreması 

Krema için; 
1 litre süt 
1 adet yumurta 
2 çorba kaşığı pirinç unu 
10 çorba kaşığı toz şeker 
1 paket vanilya 
3 çorba kaşığı kakao 



Yapılışı: 
Derin bir kapta 5 yumurta, un ve toz şekeri çırpın. 

Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün. 

200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirip soğutun. 

Kremayı hazırlamak için; süt, pirinç unu, yumurta, toz şeker, vanilya ve kakaoyu tencereye alın. 

Sürekli karıştırarak 15 dakika kısık ateşte pişirin. 

Soğuyan tatlıdan küçük parçalar koparın. 

Avucunuzun içinde yuvarlayıp hafifçe bastırın ve kakaolu kremaya batırıp servis tabağına dizin. 

Süt kremasını mikserle çırpın. 

Tatlıların üzerine döküp servis yapın.

Afiyet olsun.


Pamukkale Pastası Pamukkale Pastası Reviewed by gastronotunmutfagi on Şubat 23, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok