Pamukkale Pastası
Malzemeler:
5 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
4 kahve fincanı toz şeker
1 su bardağı süt kreması
Krema için;
1 litre süt
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı pirinç unu
10 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
Yapılışı:
Derin bir kapta 5 yumurta, un ve toz şekeri çırpın.
Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün.
200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirip soğutun.
Kremayı hazırlamak için; süt, pirinç unu, yumurta, toz şeker, vanilya ve kakaoyu tencereye alın.
Sürekli karıştırarak 15 dakika kısık ateşte pişirin.
Soğuyan tatlıdan küçük parçalar koparın.
Avucunuzun içinde yuvarlayıp hafifçe bastırın ve kakaolu kremaya batırıp servis tabağına dizin.
Süt kremasını mikserle çırpın.
Tatlıların üzerine döküp servis yapın.
Afiyet olsun.
Pamukkale Pastası
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Şubat 23, 2023
Rating:
Hiç yorum yok