Organik Köy Ekmeği

 

Malzemeler:

Metro Chef Bio Ekmeklik Buğday Unu 500 g

Tuz 10 gr

Yaş maya 20 gr

Şeker 40 gr

Tereyağı 25 gr

Süt 125 gr

Su 175 gr





Yapılışı:

Yumuşamış tereyağı ve diğer malzemeler bir karıştırma kabına alınır, yoğrulur. Homojen görünümlü bir hamur elde edilene kadar yoğurma işlemine devam edilir.


Hamur, yoğurma kabında hacminin iki katına çıkana kadar mayalandırılır.


Ardından kendi kabının içinde katlanır ve tekrar mayalandırılır.


Hamur 20 cm ve 40 cm açılır, kendi içine doğru katlanıp bastırılarak rulo yapılır. Birleşim yeri alta gelecek şekilde unlanmış bir tepside henüz ısıtılmamış fırına konulur ve nem oluşması için yanına bir bardak sıcak su bırakılır.


Son mayalandırma yapılır, sıcak su fırından çıkarılır.


180 dereceye ısıtılmış fırında 45 dk. iç ısısı 97 dereceyi geçene dek pişirilir.


Fırından çıkarılıp soğuyana kadar bir fırın teli üzerinde dinlendirilir.


Afiyet olsun.



Organik Köy Ekmeği Organik Köy Ekmeği Reviewed by gastronotunmutfagi on Temmuz 01, 2022 Rating: 5

Hiç yorum yok