Organik Köy Ekmeği
Malzemeler:
Metro Chef Bio Ekmeklik Buğday Unu 500 g
Tuz 10 gr
Yaş maya 20 gr
Şeker 40 gr
Tereyağı 25 gr
Süt 125 gr
Su 175 gr
Yapılışı:
Yumuşamış tereyağı ve diğer malzemeler bir karıştırma kabına alınır, yoğrulur. Homojen görünümlü bir hamur elde edilene kadar yoğurma işlemine devam edilir.
Hamur, yoğurma kabında hacminin iki katına çıkana kadar mayalandırılır.
Ardından kendi kabının içinde katlanır ve tekrar mayalandırılır.
Hamur 20 cm ve 40 cm açılır, kendi içine doğru katlanıp bastırılarak rulo yapılır. Birleşim yeri alta gelecek şekilde unlanmış bir tepside henüz ısıtılmamış fırına konulur ve nem oluşması için yanına bir bardak sıcak su bırakılır.
Son mayalandırma yapılır, sıcak su fırından çıkarılır.
180 dereceye ısıtılmış fırında 45 dk. iç ısısı 97 dereceyi geçene dek pişirilir.
Fırından çıkarılıp soğuyana kadar bir fırın teli üzerinde dinlendirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok