“PEYNİRLİ MANTARLI EKMEK SUFLESİ” TARİFİNİN SIRRI PEYNİRİNDE SAKLI!
Peynirle hazırlanmış birbirinden
lezzetli yemek tarifleriyle bu Ramazan’da bir kez daha sofraların baş
tacı olan Muratbey, D vitamini açısından zenginleştirilmiş “Plus” taze
kaşar peyniriyle hazırlanan “Peynirli Mantarlı Ekmek Suflesi” ile
bağışıklığınızı korumanıza yardımcı oluyor.
Türkiye’nin
en yenilikçi peynir markası Muratbey’in, Ramazan ayına özel hazırladığı
son derece sağlıklı ve lezzetli yemek tarifleri sofraları süslemeye
devam ediyor.
Ramazan’da “Sağlık ve Lezzet Ramazan Sofralarında” projesi
ile her gün sosyal medya hesaplarından ve web sitesinde yer alan
“Ramazan Tarifleri” bölümünden yeni bir peynirli tarif paylaşan Muratbey
bu kez “Peynirli Mantarlı Ekmek Suflesi” ile unutulmaz
bir lezzet şöleni vadediyor.
Bu eşsiz yemek tarifi; Muratbey’in Örgü
Peynir, Tel Peynir ve Tereyağı’nın dışında, D vitamini açısından
zenginleştirilmiş Plus Taze Kaşar’ının da katıldığı malzeme listesiyle
sofralar için sağlıklı alternatiflerden biri olacak.
Muratbey Plus Taze Kaşar peyniri, 100 gramıyla günlük D vitamini ihtiyacının yüzde 33'ünü tek başına karşılaması ve bağışıklığı artırmaya yardımcı olmasıyla ön plana çıkıyor.
Peynirli Mantarlı Ekmek Suflesi ( 4 kişilik porsiyon)
İçindekiler
Yarım su bardağı Muratbey Plus Taze Kaşar peyniri rendesi
100 gr Muratbey Örgü peynir
100 gr Muratbey Tel peynir
1 tatlı kaşığı Muratbey tereyağı
8 dilim ince kesilmiş ekşi mayalı tost ekmeği ( Dikdörtgen borcam için)
2 su bardağı süt
8 adet iri mantar
2 yumurta
1 paket krema
Tuz
Karabiber
100 gr Muratbey Tel peynir
1 tatlı kaşığı Muratbey tereyağı
8 dilim ince kesilmiş ekşi mayalı tost ekmeği ( Dikdörtgen borcam için)
2 su bardağı süt
8 adet iri mantar
2 yumurta
1 paket krema
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Mantarları
temizleyip ince ince doğrayın ve biraz tuz, karabiber serpip
karıştırın. Muratbey tereyağını bir tavada eritin ve mantarları hafifçe
soteleyin.
4 dilim tost ekmeğini süte batırıp, dikdörtgen bir borcamın
tabanına yerleştirin. Üzerine Muratbey tel ve örgü peynirinin yarısını
ekleyin. Sotelenmiş mantarları da üzerine koyun.
Muratbey tel ve örgü
peynirleri de mantarların üzerine ekleyin. Kalan 4 dilim tost ekmeğini
de süte batırılarak mantarların üzerine yerleştirin.
Ayrı bir kapta;
yumurta, krema, Muratbey Plus taze kaşar rendesi, çok az tuz ve
karabiberi çırpın ve ekmeklerin üzerini kapatacak şekilde dökün.
200 derecede üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Muratbey’in Ramazan ayına özel hazırlamış olduğu birbirinden lezzetli tariflerine https://www.muratbey.com.tr/ Saglik-Ramazan-Sofralarinda adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.
“PEYNİRLİ MANTARLI EKMEK SUFLESİ” TARİFİNİN SIRRI PEYNİRİNDE SAKLI!
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Mayıs 14, 2020
Rating:

Hiç yorum yok