San Sebastian Cheesecake


Son zamanların en popüler tatlısı. İçinin o yumuşacık dokusu, muhteşem lezzetiyle tanınıyor.
Yapımı oldukça kolay ve pratik. Az malzemeli ve tadı da bir şahane!
Tüm malzemeleri ve özellikle yumurtaları oda sıcaklığında kullanmak çok önemli.
Şimdiden ellerinize sağlık diyor, tarifimize buyur ediyoruz.


Malzemeler:
450 gr Krem Peynir (suyu süzülmüş)
350 gr Krema


4 adet Yumurta
200 gr Şeker
1 paket Vanilin
30 gr Un

Yapılışı:
Toz şeker ve krem peyniri büyük bir karıştırma kâsesinin içerisine alın. Mikser yardımıyla şeker güzelce eriyene kadar 5 dakika çırpın.

Ardından ilk yumurtayı ilave edin ve güzelce çırpmaya devam edin. Her yumurta için aynı işlemi uygulayın.

Yumurtalarınızı da karışıma yedirdikten sonra un ve vanilyayı ekleyerek güzelce karıştırın.



Son olarak kremayı da ekleyin. Ama bu sefer bir spatula yardımı ile aynı yönde alttan üste gelecek şekilde karışımı karıştırın.

Orta boy bir kelepçeli kek kalıbını yağlayın. Pişirme kâğıdı kalıba kenarlardan hafif taşacak şekilde yerleştirin ve hazırladığınız karışımı içerisine aktarın.

220 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika üstünü yakın. Daha sonra fırını 190 dereceye çekerek 30-45 dakika arası pişirin. 

Bu süre fırınınızın performansına göre değişkenlik gösterebilir. Pişince fırının kapağı yarı açık şekilde yaklaşık yarım saat dinlendirin.



Ardından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra en az 8 saat, tercihen 1 gün dinlendirin. 

Yağlı kâğıdını da çıkarıp dilimleyerek servis edin. Üzerine istediğiniz sostan gezdirerek de servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.


San Sebastian Cheesecake San Sebastian Cheesecake Reviewed by gastronotunmutfagi on Ağustos 30, 2022 Rating: 5

Hiç yorum yok