San Sebastian Cheesecake
Son
zamanların en popüler tatlısı. İçinin o yumuşacık dokusu, muhteşem
lezzetiyle tanınıyor.
Yapımı
oldukça kolay ve pratik. Az malzemeli ve tadı da bir şahane!
Tüm
malzemeleri ve özellikle yumurtaları oda sıcaklığında kullanmak çok önemli.
Şimdiden
ellerinize sağlık diyor, tarifimize buyur ediyoruz.
Malzemeler:
450
gr Krem Peynir (suyu süzülmüş)
350
gr Krema
4 adet Yumurta
200
gr Şeker
1
paket Vanilin
30
gr Un
Yapılışı:
Toz şeker ve krem
peyniri büyük bir karıştırma kâsesinin içerisine alın. Mikser yardımıyla şeker
güzelce eriyene kadar 5 dakika çırpın.
Ardından ilk yumurtayı ilave edin ve güzelce çırpmaya devam
edin. Her yumurta için aynı işlemi uygulayın.
Yumurtalarınızı da karışıma yedirdikten sonra un ve vanilyayı
ekleyerek güzelce karıştırın.
Son olarak kremayı da ekleyin. Ama bu sefer bir spatula yardımı
ile aynı yönde alttan üste gelecek
şekilde karışımı karıştırın.
Orta boy bir kelepçeli
kek kalıbını yağlayın. Pişirme kâğıdı kalıba kenarlardan hafif taşacak şekilde
yerleştirin ve hazırladığınız karışımı içerisine aktarın.
220 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika üstünü yakın.
Daha sonra fırını 190 dereceye çekerek 30-45 dakika arası pişirin.
Bu süre fırınınızın performansına göre değişkenlik
gösterebilir. Pişince fırının kapağı yarı açık şekilde yaklaşık yarım saat
dinlendirin.
Ardından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Oda
sıcaklığında dinlendirdikten sonra en az 8 saat, tercihen 1 gün dinlendirin.
Yağlı kâğıdını da çıkarıp dilimleyerek servis edin. Üzerine istediğiniz sostan
gezdirerek de servis edebilirsiniz.
Afiyet
olsun.
San Sebastian Cheesecake
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ağustos 30, 2022
Rating:
Hiç yorum yok