Atom Tarifi




Meze,sofralarının en güzel başlangıcı, hoş sohbetlerin en iyi yoldaşıdır. Mezelerin başlangıç olduğu sofralar pek neşeli, pek hoş sohbetli olur. 

Adının atom olması belki de seçilen en güzel isimdir. Çünkü acısı atom etkisi yaratır. Ne kadar acı olursa olsun tadına doyamaz bir çatal daha alıverirsiniz. İşte bu lezzetli atomu yapmak oldukça kolay.

‘‘İyi Yemek Yapmak Herkesin Hakkı’’  fikriyle yola çıkan ve beş yaşından beri mutfak aşığı olan Gastronotun Mutfağı, sizler için yazdı.
Şimdiden ellerinize sağlık diyor, tarifimize buyur ediyoruz.


Malzemeler:
2,5 su bardağı süzme yoğurt
1 diş ezilmiş sarımsak
5 adet kurutulmuş Arnavut biberi
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kaya tuzu

Yapılışı:
Bir kâsede ezilmiş sarımsak, tuz ve süzme yoğurdu güzelce karıştırın.

Ayrı bir tavada sıvı yağ ve tereyağını eritin.



Kurutulmuş Arnavut biberlerini doğrayın ve erittiğiniz sıvı yağ ve tereyağının içerisine aktarın.

3-4 dakika kadar yağın kızmasını bekledikten sonra ocaktan alın.

Yoğurda servis tabağında kaşık yardımıyla şekil verin ve üzerine biberli yağ karışımını döküp sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Afiyet olsun.


Atom Tarifi Atom Tarifi Reviewed by gastronotunmutfagi on Kasım 22, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok