Atom Tarifi
Meze,sofralarının en güzel başlangıcı, hoş sohbetlerin en iyi yoldaşıdır. Mezelerin başlangıç olduğu sofralar pek
neşeli, pek hoş sohbetli olur.
Adının
atom olması belki de seçilen en güzel isimdir. Çünkü acısı atom etkisi yaratır.
Ne kadar acı olursa olsun tadına doyamaz bir çatal daha alıverirsiniz. İşte
bu lezzetli atomu yapmak oldukça kolay.
‘‘İyi
Yemek Yapmak Herkesin Hakkı’’ fikriyle
yola çıkan ve beş yaşından beri mutfak aşığı olan Gastronotun Mutfağı, sizler
için yazdı.
Şimdiden
ellerinize sağlık diyor, tarifimize buyur ediyoruz.
Malzemeler:
2,5 su
bardağı süzme yoğurt
1 diş ezilmiş sarımsak
5 adet kurutulmuş Arnavut biberi
3 yemek
kaşığı tereyağı
1 yemek
kaşığı sıvı yağ
1 çay
kaşığı kaya tuzu
Yapılışı:
Bir
kâsede ezilmiş sarımsak, tuz ve süzme yoğurdu güzelce karıştırın.
Ayrı
bir tavada sıvı yağ ve tereyağını eritin.
Kurutulmuş Arnavut biberlerini doğrayın ve erittiğiniz sıvı yağ ve tereyağının içerisine aktarın.
3-4
dakika kadar yağın kızmasını bekledikten sonra ocaktan alın.
Yoğurda
servis tabağında kaşık yardımıyla şekil verin ve üzerine biberli yağ karışımını
döküp sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Atom Tarifi
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Kasım 22, 2023
Rating:
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Kasım 22, 2023
Rating:



Hiç yorum yok