Balık (Levrek) Çorbası
Balığın farklı şekillerde tüketilmesi
mümkün…
Sabri Ülker Vakfı da bu çerçevede, Yemekte Denge Mutfağı projesi
kapsamında hayata geçirilen ve İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi
Bölümü’nde eğitimlerine devam eden yetenekli şef adayları tarafından
hazırlanan “Genç Şeflerden Sağlıklı Tarifler”den balık çorbası tarifini
paylaşıyor.
Balık Çorbası
Malzemeler
1 orta boy (yaklaşık 1200 gr) levrek
Yarım demet maydanoz
1 adet defne yaprağı
5-6 adet tane karabiber
1 sap kereviz yaprağı
1.5 orta boy havuç (75 gram)
Bir büyük boy patatesin yarısı (100 gram)
1 küçük boy kereviz (75 gram)
1 adet yumurta
1 adet limon
1 tatlı kaşığı buğday unu
Karabiber, tuz
Hazırlanışı: Bir tencereye soğanı, yarım demet maydanozun saplarını, defne yaprağı, kereviz yaprağı, tane karabiberi koyun. Üzerine 8 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın.
Ardından temizlenmiş balığı ekleyin ve balığın
dağılmasına izin vermeden kısık ateşte pişirin (balığın büyüklüğüne göre
10-15 dakika).
Temiz bir tencereye
süzdüğünüz balık suyunu koyun, içine sebzeleri ekleyerek sebzeler
yumuşayıncaya kadar pişirin. Terbiyesi için yumurtayı ve limonun suyunu
bir tatlı kaşığı un ile çırpın.
Pişmekte olan çorbanın suyu ile
sıcaklığını ayarlayın ve yavaş yavaş karıştırılarak çorbaya ekleyin.
Ayıkladığınız balıkları çorbaya ekleyin ve çorbayı ateşten alın.
Üzerine
ince kıyılmış maydanozu da ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak 10
dakika dinlendirin.
Ardından servis edin. Afiyet olsun.
Balık (Levrek) Çorbası
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Mart 05, 2024
Rating:
Hiç yorum yok