Balık (Levrek) Çorbası

Balığın farklı şekillerde tüketilmesi mümkün… 

Sabri Ülker Vakfı da bu çerçevede, Yemekte Denge Mutfağı projesi kapsamında hayata geçirilen ve İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nde eğitimlerine devam eden yetenekli şef adayları tarafından hazırlanan “Genç Şeflerden Sağlıklı Tarifler”den balık çorbası tarifini paylaşıyor.
Balık Çorbası
Malzemeler
1 orta boy (yaklaşık 1200 gr) levrek
Yarım demet maydanoz
1 adet defne yaprağı
5-6 adet tane karabiber
1 sap kereviz yaprağı
1.5 orta boy havuç (75 gram)
Bir büyük boy patatesin yarısı (100 gram)
1 küçük boy kereviz (75 gram)
1 adet yumurta
1 adet limon
1 tatlı kaşığı buğday unu
Karabiber, tuz



Hazırlanışı: Bir tencereye soğanı, yarım demet maydanozun saplarını, defne yaprağı, kereviz yaprağı, tane karabiberi koyun. Üzerine 8 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın. 

Ardından temizlenmiş balığı ekleyin ve balığın dağılmasına izin vermeden kısık ateşte pişirin (balığın büyüklüğüne göre 10-15 dakika). 

Balık pişince sudan çıkartın ve balık suyunu süzün. Balığı kılçıklarından ayırıp iri parçalar halinde hazırlayın. Havuç, kereviz ve patatesi minik küpler halinde doğrayın. 

Temiz bir tencereye süzdüğünüz balık suyunu koyun, içine sebzeleri ekleyerek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Terbiyesi için yumurtayı ve limonun suyunu bir tatlı kaşığı un ile çırpın. 

Pişmekte olan çorbanın suyu ile sıcaklığını ayarlayın ve yavaş yavaş karıştırılarak çorbaya ekleyin. Ayıkladığınız balıkları çorbaya ekleyin ve çorbayı ateşten alın. 

Üzerine ince kıyılmış maydanozu da ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika dinlendirin. 

Ardından servis edin. Afiyet olsun.

Balık (Levrek) Çorbası Balık (Levrek) Çorbası Reviewed by gastronotunmutfagi on Mart 05, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok