LOKANTA NEVNİHAL’DEN SAĞLIK VE LEZZET DEPOSU EKŞİLİ LEVREK TARİFİ
Türkiye’nin dört bir yanından yöresel tatları yetiştiği adresten getiren Lokanta Nevnihal’in kış
mönüsü lezzet tutkunlarının beğenisine sunuldu. Havaların soğumasıyla
birlikte lezzetlenen deniz ürünlerinden omega-3 ve kalsiyum zengini
taptaze levreğin ise tam zamanı!
Lokanta Nevnihal’in bu sezon öne çıkan lezzeti ise Şef İbrahim Bayraktar’ın hazırladığı Ekşili Levrek.
Hem lezzeti hem de sahip olduğu protein, potasyum, sodyum, kalsiyum ve
vitaminlerle bir yandan damağınızı şenlendirirken diğer yandan da
sağlığınıza katkıda bulunuyor.
Evinizde de hazırlayabilirsiniz
Lokanta
Nevnihal’in özel olarak hazırlanmış mönüsünde salatalar, ara sıcak ve
ara soğuklarla birlikte tadabileceğiniz Ekşili Levreği evinizde de
yapabilirsiniz. Şef İbrahim Bayraktar’ın hazırladığı Ekşili Levrek özel
tarifinin malzemeleri ve hazırlanışı ise şöyle:
1
adet orta boy levrek, 1 adet haşlanmış patates, 2 adet orta boy kuru
soğan, 2 adet defneyaprağı, 1 adet limon, 70 gram kaya koruğu, yarım
sarı biber, yarım kırmızı kapya biber, 2 diş sarımsak, 10 gram tuz, 5
gram beyaz toz biber ve 60 gram tereyağı.
Ön hazırlık:
Kaya koruğunu haşlayıp sonrasında sarımsak, sarı ve kırmızı biber
eşliğinde kavurup kenara alın. Patatesleri haşlayıp soyun ve 1 cm
kalınlığında halka şeklinde doğrayın. Son olarak domateslerin
kabuklarını soyup mikserden geçirerek ön hazırlığı tamamlayın.
Hazırlanışı:
Malzemeleri sırasıyla tavaya koyun. Tabana patatesleri dizip üzerine
piyaz soğan, biraz domates sosu, defneyaprağı ve limonu dökün.
Üzerlerini kapatıp ortası açık olacak şekilde yerleştirdiğiniz levreğin
ortasına kavrulmuş kaya koruğu, domates sos, tuz, beyaz toz biber,
çeyrek limon suyu ve biraz su ekleyerek kapağı kapatıp ocakta pişmeye
bırakın. Son olarak tereyağını ilave ederek yemeğinizi lezzetlendirin.
LOKANTA NEVNİHAL’DEN SAĞLIK VE LEZZET DEPOSU EKŞİLİ LEVREK TARİFİ
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ekim 16, 2019
Rating:

Hiç yorum yok