ERZURUM GIDA VE YÖRESEL LEZZETLER FUARI KAPILARINI AÇMAYA HAZIRLANIYOR
Tüyap Anadolu Fuarları A.Ş. tarafından TC Erzurum Valiliği, Erzurum
Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, Erzurum Ticaret
Borsası, Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Erzurum Organize Sanayi
Bölge Müdürlüğü, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Kuzeydoğu
Anadolu Kalkınma Ajansı, Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi, Erzurum
Aşçılar Derneği KOSGEB'in değerli destekleri ile hazırlanan
ERZURUM
GIDA VE YÖRESEL LEZZETLER Gıda, İçecek Ürünleri, Yöresel Ürünler, Gıda
İşleme, Unlu Mamuller Teknolojileri, Depolama, Soğutma, Taşıma ve Mağaza
Market Ekipmanları Fuarı 16 - 20 Ekim 2019 tarihlerinde TÜYAP Erzurum Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.
TÜYAP'ın
fuarcılık endüstrisindeki 40 yıllık deneyimi ve bilgi birikimi ile
Erzurum'da bu yıl ilk kez düzenlenecek olan ve zengin çeşitlilik
çeşitliliği sunan yöresel ürünlerimiz ve coğrafi işaret tescil belgeli
ürünlerin bilinirliklerini artırarak yeni pazarlara açılma hamlelerinde
önemli bir buluşma noktası olacak Fuar aynı zamanda sektördeki gelişme
ve yeniliklerin topluca sergilendiği, yeni bayilik girişimleri ve
ihracat imkanlarının yaratıldığı bir ihtisas ortamında katılımcı
firmalar ile sektör profesyonellerini aynı çatı altında bir araya
getirmeyi hedeflemektedir.
DOĞU ANADOLU COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER ZİRVESİ
Fuarı
kapsamında düzenlenecek olan Doğu Anadolu Coğrafi İşaretli Ürünler
Zirvesi`nde yerel üretimin desteklenmesi, geleneksel bilgi ve kültürel
değerleri koruması amacıyla Doğu Anadolu Bölgesi`ndeki coğrafi işaret
tescil belgeli ürünler teşhir edilecek.
Zirve`ye katılan ulusal ve yerel
firmalar bir araya gelerek, ikili görüşme fırsatı yakalayacaktır. Zirve
16 Ekim saat 15.00 -18.15 saatleri arasında düzenlenecektir.
ERZURUM YÖRESEL YEMEKLERİ TÜYAP ERZURUM SAHNE MUTFAK`TA TANITILACAK
Doğu
Anadolu`nun güzide şehri Erzurum`un zengin yemek kültürünün yaşatılması
ve katılması amacı ile fuar Kapsamında Erzurum Aşçılar Derneği Atatürk
Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
Tarafından Cağ Kebabı, Kadayıf Dolması, Ayran Aşı, Şalgam Dolması, Su
Böreği, Lor Dolması, Demir Tatlısı, Dut Çullaması gibi yöreye has
yemekler yapılacak ve bu lezzetlerin püf noktaları Ziyaretçiler ile
paylaşılacaktır.
PANEL VE SÖYLEŞİLER
Fuar
kapsamında Cheese Life Magazine Dergisi ve Atatürk Üniversitesi Turizm
Fakültesi iş birliği ile Geleneksel Gıdaların ve Peynirin
Gastroturizmdeki önemi, Türkiye`de Gastroturizm, Coğrafi İşaretler,
Yöresel Mutfağımızda Peynir gibi çeşitli konurda söyleşiler
düzenlenecektir.
ZİYARET SAATLERİ
KOSGEP
tarafından desteklenen ve girişin ücretsiz olduğu Fuar 16-17-18-19 Ekim
2019 tarihlerinde 10.00-20.00, son gün ise - 20 Ekim Pazar -saat
19.00`e kadar ziyarete açık olacaktır.
Fuarlarla ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için www.erzurumgurmefuari.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
ERZURUM GIDA VE YÖRESEL LEZZETLER FUARI KAPILARINI AÇMAYA HAZIRLANIYOR
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ekim 16, 2019
Rating:

Hiç yorum yok