DİLARA KOÇAK'TAN DOĞRU BESLENMENİN İPUÇLARI
Uzman Diyetisyen ve İyi Yaşam
Uzmanı Dilara Koçak, Tepe Nautilus’ta doğal yaşama dair söyleşi
gerçekleştirdi. Günümüzün değişen beslenme alışkanları, doğru bilinen
yanlışlar ve doğru tüketim gibi birçok konuda konuşan Dilara Koçak, gıda
israfı ve sonuçlarına dair de çarpıcı açıklamalarda bulundu.
İstanbul’un
tam kalbinde birbirinden farklı aktivitelerle ziyaretçilerine keyifli
anlar yaşatan Tepe Nautilus Doğal Ürünler Pazarı’na ev sahipliği yaptı.
Doğal yaşam kapsamında söyleşi gerçekleştiren Dilara Koçak, sağlıklı ve
doğal beslenme ile ilgili merak edilenleri anlattı.
Fazla yediğinizde kendinizi cezalandırmayın
Çeşitli
besin gruplarını tüketmemiz gerektiğini söyleyen Dilara Koçak, “Her gün
aynı şeyi yiyemezsiniz. Sağlıklı olan çeşitlilik. 3-5 kilo fazlanız
olsun ama iyi beslenin ve sağlıklı olun bu yeterli. Herkes ince ve zayıf
olmamalı.
Her gün sebze yiyip mutsuzsanız bu sağlıklı olduğunuz anlamına
gelmez. Biraz fazla yediğinizde kendinizi cezalandırmayın. Hiçbir ürünü
hayatınızdan tamamen çıkarmayın. Kendinizi motive ederek
yiyeceklerinizi çeşitlendirin.” dedi.
Özümüze ve Doğaya Dönmeliyiz
Üretilen
gıdaların ise 3’te 1’i israf olduğunu belirten Koçak; ‘’İsraf için
çözüm öze dönmek, doğaya dönmek. İhtiyacınızdan fazlasını almayın.
Elmanın kabuklarını soyup yemeyin. Soyacaksanız kabuklarını bir kaba
koyup sirke yapın.
O sirke ile meyve ve sebzeleri yıkayın. O yıkadığınız
suyla çiçeklerinizi sulayın. Bunların hepsi basit önlemler. Önemli olan
bu farkındalığı kazanmak.’’ dedi.
Tepe Nautilus, Kasım ve Aralık aylarında da devam edecek Doğal Ürünler Pazarı’na tüm misafirlerini davet ediyor.
DİLARA KOÇAK'TAN DOĞRU BESLENMENİN İPUÇLARI
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ekim 11, 2019
Rating:

Hiç yorum yok