Dondurmada Klasik Lezzetler Seviyoruz
Kahve Dünyası, yayımladığı
araştırma ile Türkiye’nin dondurma tüketim alışkanlıklarını ortaya
çıkardı. Her 100 kişiden 44’ünün dondurma yediğini söylediği araştırmaya
göre, dondurma en çok akşam saatlerinde tüketiliyor.
Dondurma
severlerin yüzde 66’sı tek seferde iki ya da üç top yediğini belirtirken
tercihlerini külahtan yana kullanıyor. Dondurmada birbirine en çok
yakıştırılan lezzetler ise ‘klasik’ olarak da tanımlanan çikolatalı -
sade ve çikolatalı - kaymak ikilisi…
Kahve
Dünyası, dondurma tüketim alışkanlıklarına yönelik gerçekleştirdiği
araştırmanın sonuçlarını yayımladı. Türkiye genelinde 700 kişiyle
görüşülerek gerçekleştirilen araştırmadan dikkat çekici sonuçlar çıktı.
Bu
yıl 21 Temmuz’a denk gelen Dondurma Günü dolayısıyla yapılan
araştırmaya göre, Türkiye’de her 100 kişiden 44’ü dondurma yiyor. Bu
kişilerin büyük bir kısmı haftada bir veya daha sık dondurma
tükettiklerini ifade ediyor.
En çok külahta seviliyor
Araştırmaya
katılanların yüzde 63’ü, “Dondurmayı nasıl tüketmeyi seversiniz”
sorusuna külahta cevabını verirken bunu kase ve eve götürmek için
kullanılan kaplar takip ediyor. Katılımcılar ayrıca külahta dondurmayı,
endüstriyel dondurmalardan daha fazla tercih ettiklerini söylüyor.
Tek seferde 2 - 3 top
Dondurma
severlerin yüzde 66’sı tek seferde en fazla 2 ya da 3 top dondurma
yediğini belirtiyor. Bunu 1 - 2 top ve 5 - 6 top seçenekleri takip
ediyor. Her dört kişiden üçü dondurmayı evde yemeyi sevdiğini söylerken
kafe-restoran, iş yeri ve sahilde de sıklıkla dondurma tüketiliyor.
Dondurma yenilen zaman dilimleri ise akşam, öğleden sonra, öğle, gece ve
sabah olarak sıralanıyor.
Klasikleri sonra limonlu - vişneli takip ediyor
Dondurma
tükettiğini söyleyenlerin birbirine en çok yakıştırdığı çeşitler,
‘klasik’ olarak da bilinen çikolatalı - sade ve çikolatalı - kaymaklı
ikilisi. Limonlu - vişneli, çikolatalı - çilekli, karadutlu - kaymaklı,
çikolatalı - vişneli, karamelli - çikolatalı ve karamelli - kaymaklı da,
en çok sevilen ikililer arasında yer alıyor.
Dondurma yapsam çikolatalı olurdu!
Kahve
Dünyası’nın araştırmasında katılımcılara, “Bir dondurma çeşidi üretme
şansınız olsaydı bu hangi dondurma olurdu” sorusu da yöneltildi.
Dondurma severlerin hayalindeki çeşitler, çikolatalı / çikolata
parçacıklı, karpuzlu, kaymaklı, ballı, çilekli ve karadutlu oldu.
Kahve
Dünyası’nın geçtiğimiz aylarda yaptığı tatlı tüketimi araştırmasında
da, Türk halkının başta sütlü ve bitter çeşitleri olmak üzere çikolatayı
çok sevdiği ortaya çıkmıştı. Dondurma araştırmasında da ilk sırayı
çikolatalı / çikolata parçacıklı dondurmanın alması, bu lezzete olan
ilgiyi bir kez daha gösterdi.
Kaan Altınkılıç: Dondurmadaki ‘yaz tatlısı’ algısını değiştirmeyi hedefliyoruz
Kahve
Dünyası Şirket Yönetiminden Sorumlu Altınmarka Grup Şirketleri Yönetim
Kurulu Üyesi Kaan Altınkılıç, dondurma araştırmasının sonuçlarını
değerlendirdi. Endüstriyel üretimden uzak, tamamen el yapımı tarzında
dondurma ürettiklerini ve bu sektörün öncüleri arasında yer aldıklarını
belirten Altınkılıç,
“Araştırmaya katılanların en sevdikleri dondurma
çeşidi sorusuna ‘ambalajsız külah dondurma’ cevabını vermesini,
markamızın ve sektörümüzün bu alandaki çalışmalarının başarılı bir
sonucu olarak değerlendiriyoruz. Diğer yandan, ülkemizde dondurma
tüketiminin henüz yeterli seviyede olmadığını düşünüyoruz. ASÜD
tarafından en son geçen yıl açıklanan verilere göre, Avrupa’da kişi
başına yıllık dondurma tüketimi 7 litre civarındayken Türkiye'de ise 4,6
litre.
Bunda, ülkemizde dondurmanın yaz tatlısı olarak düşünülmesinin
de büyük payı var. Baktığınız zaman kış mevsiminin aylarca sürdüğü Kuzey
Avrupa ülkelerindeki dondurma tüketiminin, ülkemizdeki tüketimin 2 - 3
misli olduğunu görüyoruz.
Biz Kahve Dünyası olarak yalnızca yaz
aylarında değil, yılın 365 günü misafirlerimize dondurma sunarak
dondurma algısının değişmesine ve bu sağlıklı tatlının tüketiminin
artmasına katkı sunmayı hedefliyoruz” dedi.
Dondurmada Klasik Lezzetler Seviyoruz
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Temmuz 23, 2019
Rating:
Hiç yorum yok