Yeşil Kuşkonmaz ve Ekşili Soğanlı Norveç Somonu Kontrfile


Malzemeler
800 g Norveç somon kontrfile
2 demet kuşkonmaz
16 adet soğan
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı balzamik sirke
Zeytinyağı
Tuz




Yapılışı:
Fırını önceden 200 derecede ısıtın. 

Kuşkonmazın sert kısmını kesin ve orta ateşte zeytinyağı ile soteleyin. 

Yumuşadıklarında tuz ekleyip ateşten alın. Kuşkonmazlardan iki tanesini garnitür olarak dilimleyin. 

Soğanları soyup ikiye bölün. Bir tavaya alıp yumuşayacakları ancak bütünlüklerini kaybetmeyecekleri kadar zeytinyağında pişirin. 

Şekeri ve balzamik sirkeyi ekleyin, kapağını kapatıp beş dakika pişirin. 

Norveç somon kontrfile parçalarına tuz serpin ve 3-4 dakika fırınlayın. 

Norveç somonunu kuşkonmaz ve ekşili soğanlar ile servis edin.

Afiyet olsun.



Yeşil Kuşkonmaz ve Ekşili Soğanlı Norveç Somonu Kontrfile Yeşil Kuşkonmaz ve Ekşili Soğanlı Norveç Somonu Kontrfile Reviewed by gastronotunmutfagi on Eylül 27, 2021 Rating: 5

Hiç yorum yok