Yeşil Kuşkonmaz ve Ekşili Soğanlı Norveç Somonu Kontrfile
Malzemeler
800 g Norveç somon kontrfile
2 demet kuşkonmaz
16 adet soğan
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı balzamik sirke
Zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
Fırını önceden 200 derecede ısıtın.
Kuşkonmazın
sert kısmını kesin ve orta ateşte zeytinyağı ile soteleyin.
Yumuşadıklarında tuz ekleyip ateşten alın. Kuşkonmazlardan iki tanesini
garnitür olarak dilimleyin.
Soğanları soyup ikiye bölün. Bir
tavaya alıp yumuşayacakları ancak bütünlüklerini kaybetmeyecekleri kadar
zeytinyağında pişirin.
Şekeri ve balzamik sirkeyi ekleyin, kapağını kapatıp beş dakika pişirin.
Norveç somon kontrfile parçalarına tuz serpin ve 3-4 dakika fırınlayın.
Norveç somonunu kuşkonmaz ve ekşili soğanlar ile servis edin.
Afiyet olsun.
Yeşil Kuşkonmaz ve Ekşili Soğanlı Norveç Somonu Kontrfile
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Eylül 27, 2021
Rating:
Hiç yorum yok