Obeziteye Karşı Glisemik İndeksi Düşük Gıdalarla Beslenin
Çağımızın en yaygın ve tehlikeli
hastalığı olarak tanımlanan obezite, halk sağlığını tehdit eden bir
sorun olmaya devam ediyor. 22 Mayıs Dünya Obezite Günü’nde Gıda
Mühendisi Ece Duru, obezite ile mücadelede alınacak önlemlere dikkat
çekerek, bulgur gibi glisemik indeksi düşük gıdalarla beslenmenin,
obezite ile mücadelede etkili araçlardan biri olduğunu söyledi.
Yapılan
araştırmalar sonucunda çağımızın en yaygın ve en tehlikeli hastalığı
olarak tanımlanan obezite, etkisi hızla dünyaya yayılarak halk sağlığını
tehdit eden bir sorun olmaya devam ediyor. 22 Mayıs Dünya Obezite
Günü’nde Gıda Mühendisi Ece Duru, ülkemizde ve dünyada obezite ile
mücadelede sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekiyor. Duru “Günümüzde
tüm dünyada ve özellikle gelişmiş ülkelerde obezitenin hızla artması,
insan sağlığını ciddi anlamda tehdit ediyor.
Yetişkinler kadar
çocuklarda da yaygın olan obezite; diyabet, kalp hastalıkları gibi ciddi
rahatsızlıkların yanı sıra önemli psikolojik sorunlara da neden
olabiliyor. Duru Bulgur ailesi olarak Duru Bulgur’u Öğreniyor projesiyle
çocuklara sağlıklı beslenme üzerine farkındalık yaratmaya çalışıyoruz.
Dünya Obezite Günü’nde bu konuya dikkat çekip daha fazla çocuğumuza
erişmeyi hedefliyoruz” dedi.
Sağlıklı beslenin, düzenli egzersiz yapın
Yüksek
kalorili besin tüketiminin artması ve egzersiz yapma alışkanlığının
azalmasıyla obezitenin yaygınlaştığını belirten Duru Bulgur Gıda
Mühendisi Ece Duru, “Sağlıklı beslenmek ve düzenli egzersiz yapmak
obezite ile mücadelede öne çıkıyor. Obezite tedavisinde, zayıflama
diyetlerinde ve sağlıklı beslenmede en önemli unsur, diyette düşük
glisemik indekse sahip, posa içeriği yüksek besinlerin seçilmesidir.
Beslenme uzmanları yüksek posa içeren ve düşük glisemik indekse sahip
bulgurun zayıflama diyetlerinde kullanılması gerektiğini vurguluyorlar.
Bu tür besinler, insülin salınımını azaltmanın sonucunda, vücudumuz daha
az yağ depoluyor ve kilo kaybı daha kolay oluyor” diye konuştu. Duru,
bulgurun tüketilmesi halinde kan şekerinin daha yavaş yükseldiğini,
vücudun daha az insülin salgıladığını ve glisemik indeksi düşük
besinlerin açlık hissini azalttığını söyledi.
Bulgur hem sağlıklı hem de tok tutuyor
Ece Duru sözlerine şöyle devam etti: “Basit karbonhidratları düzenli
olarak ve gereğinden fazla tüketen kişilerde; obezite, diyabet, kalp ve
damar hastalıklarına yakalanma oranlarının daha yüksek olduğu yapılan
araştırmalarda görülmüştür. Glisemik indeksi düşük besinleri tercih
etmek, uzun dönemde diyabet, kalp hastalıkları ve hiperinsülinemi gibi
kronik hastalıkların oluşma riskini azaltır. Bulgur, bu anlamda
sofralarımızdaki en büyük zenginliklerimizden biri.”
Taş değirmenden sofralara geliyor
Sağlıklı
beslenme trendlerinin artması ile bulgur, salatadan pilava ve hatta
tatlılara farklı reçetelerde ağırlığını hissettiriyor. Bulguru taş
değirmenlerde öğüterek geleneksel yöntemlerle sofralara getiren Duru
Bulgur’un dikkat çeken ürünü Başbaşı Bulgur, yüksek lif oranı ile
tüketicilerin tercihi oluyor.
Normal bulgurda 5.4 gram olan lif miktarı,
Başbaşı Bulgur’da 9.4 gram. Ürün öğütülmeden sadece taş değirmenlerde
kabuğunun soyulması ile elde edildiği için, lif oranını en yüksek
düzeyde muhafaza ediyor. İri taneli ve lezzetli yapısıyla çocuklar
tarafından da çok seviliyor.
Obeziteye Karşı Glisemik İndeksi Düşük Gıdalarla Beslenin
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Mayıs 22, 2019
Rating:
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Mayıs 22, 2019
Rating:



Hiç yorum yok