Marmelatlı Kek
MALZEMELER:
Hamur:
• 1/2 paket Yuva 42 gram Yaş Maya
• 4 su bardağı un (440 gram)
• 1 adet yumurta
• 2 çay bardağı süt (230 gram)
• 1 çay kaşığı tuz (5 gram)
• 50 gram margarin
• 2,5 çorba kaşığı toz şeker (50 gram)
İç malzeme:
• 1 su bardağı fındık (115 gram)
• 1/2 su bardağı marmelat
• 1 su bardağı kuru üzüm
• 2 tatlı kaşığı tarçın (40 gram)
YAPILIŞI:
Un,
yumurta, süt, tuz, maya ve toz şeker karıştırılıp en son tereyağı
eklenerek kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
Üzüm, fındık, tarçın
ve marmelat karıştırılır.
Hamur dikdörtgen şeklinde açılır; içine iç malzemeler konur ve rulo şekline getirilir.
Yağlanmış kalıba
yerleştirilir. 35 dakika kadar dinlendirildikten sonra pişirilir.
Marmelatlı Kek
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Eylül 03, 2022
Rating:
Hiç yorum yok