Izgara Somonlu Sandviç
Malzemeler:
500 g Norveç somon fileto
8 dilim ekmek veya 4 sandviç ekmeği
2 adet domates
1 adet arpacık soğanı
1 adet göbek marul
Tuz ve biber
Sıvı yağ
Yapılışı:
Bir ızgara folyosunu iki kat yapıp fırça ile yağlayın ve somonu üzerine yerleştirin.
Somonu sıcak ızgarada her iki tarafını üçer dakika kadar pişirin,
Domatesi dilimleyin, arpacık soğanını ince ince kıyın.
Marul yaprakları, domates ve arpacık soğanını, ekmek dilimlerinin yarısına dizin.
Her ekmek dilimine bir somon parçası yerleştirin ve üzerini bir dilim ekmek kapatın.
Sandviçleri ikiye bölerek servis edin.
Afiyet olsun.
İpucu: Ekmek dilimlerinin her iki yüzünü de ızgarada ikişer dakika pişirerek dışı da içi gibi sıcacık bir sandviç yapabilirsiniz. Çocuğunuzun arpacık soğanı sevip sevmediğine dikkat edin.
Izgara Somonlu Sandviç
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Eylül 10, 2023
Rating:
Hiç yorum yok